שתף קטע נבחר
 

"מובילים באקדמיה" סגרו מחזור ראשון ופתחו שני

התוכנית "מובילים באקדמיה" מקנה לאנשי האקדמיה המצטיינים את הכלים והמיומנויות להשתלב בעתיד בתפקידי ניהול אקדמיים בכירים ואדמיניסטרטיביים בכירים. המחזור הראשון הסתיים לאחרונה והשני נפתח בדצמבר. ומה עוד בהשכלה הגבוהה?

מה גרם לעשרות אנשי אקדמיה להגיע דווקא לבניין קרן אדמונד דה רוטשילד בתל אביב? קרן אדמונד דה רוטשילד פתחה את ביתה לטקס סיום מחזור א' של תוכנית "מובילים באקדמיה" - תוכנית לפיתוח מנהיגות בכירה במוסדות ההשכלה הגבוהה בישראל, שייעודה בניית רשת פעילה של סוכני שינוי, מכלל המוסדות האקדמיים בישראל שתפעל לקידומה של מערכת אקדמית מצטיינת חדשנית, בינלאומית וצופה פני עתיד. התוכנית היא בשיתוף המועצה להשכלה גבוהה וקרן אדמונד דה רוטשילד.

 

מימין לשמאל: ברק דרור ונדרמן, אלי בוך, פרופ' יפה זילברשץ, תני כ
מימין לשמאל: ברק דרור ונדרמן, אלי בוך, פרופ' יפה זילברשץ, תני כ"ץ וענת נחמיה לביא (צילום: פרי מנדלבוים)

 

התוכנית "מובילים באקדמיה" מקנה לאנשי האקדמיה המצטיינים את הכלים והמיומנויות להשתלב בעתיד בתפקידי ניהול אקדמיים בכירים ואדמיניסטרטיביים בכירים כגון: נשיאים וסגני נשיא, רקטורים, מנכ"לים ועוד. המחזור הראשון, שסיים את התמחותו לאחרונה, כלל 32 אנשי אקדמיה שנבחרו בהמלצת ראשי האוניברסיטאות והמכללות, יצא לדרך בדצמבר 2018. תוכנית ההכשרה כללה: סוגיות ניהול והובלה אקדמיים (תקצוב, מחקר, רגולציה, בינלאומיות), כישורי ניהול כלליים (כלכלה, מימון, ניהול מערכות מידע, ניהול ידע) וכישורי ניהול רכים בתחום משאבי האנוש. התוכנית כללה 300-400 שעות לימוד הכללו השתלמות של כ-14 ימים במוסדות אקדמיים מובילים בחו"ל.

 

מחזור ב' של תוכנית "מובילים באקדמיה" החל את הכשרתו במהלך החודש שעבר. במחזור ב' משתתפים גם כן 32 אנשי אקדמיה מכלל האוניברסיטאות וממספר מכללות, אשר עתידים להיפגש אחת לחודש לתוכנית ההכשרה הייחודית עד לחודש אוקטובר 2020.

 

טכנולוגיות למען ניצולי השואה בהאקתון מצעד הגבורה

60 סטודנטיות וסטודנטים מהאוניברסיטה העברית, בשיתוף מהנדסים מחברת ההייטק הירושלמית 'סינמדיה' השתתפו בהאקתון אקדמי, שבו פותחו יישומים טכנולוגיים עבור ניצולי שואה. ההאקתון נמשך יומיים ברציפות והתנהל בצורת מרתון תכנות במשרדי חברת סינמדיה בהר-חוצבים ובתמיכת הרשות לפיתוח ירושלים. הוזמנו אליו סטודנטים ובוגרי האוניברסיטה העברית עם רקע טכני בתכנות (מדעי המחשב), מפתחי Frontend ואנשי UX/UI בעלי ניסיון ויכולות הדרכה עם רצון לעשייה משמעותית מבחינה חברתית.

 

 מנטורים וסטודנטים יחד עם יוזם הפרויקט (צילום: ארי סירוטה)
מנטורים וסטודנטים יחד עם יוזם הפרויקט(צילום: ארי סירוטה)

 

 

בין היתר פותחו במהלך ההאקתון יישומים רבים דוגמת אפליקציות להתנדבות בבתי ניצולי שואה, אפליקציה להעלאת סרטונים של סיפורי גבורה שבהם מראיינים ילדים את ניצולי השואה ממשפחתם, אפליקציה לטיולים באתרי זכרון לשואה בחו"ל על בסיס עדויות הנספים ועוד.

 

ליאון ואנונו, יזם ומייסד מצעד הגבורה, אמר: "אחרי שראינו את ההשפעה החיובית של מצעד הגבורה בשנה שעברה החלטנו שהשנה ננסה להגיע לקהלים חדשים. האפליקציות שמפותחות בסיוע המומחים של חברת 'סינמדיה' והסטודנטים מהאוניברסיטה העברית יאפשרו לנו להרחיב את ההשתתפות במצעד הגבורה ובפעילויות השונות למען ניצולי השואה".

 

השתתפות בהאקתון תוכר לסטודנטים כקורס אבני פינה (מחברה או מרוח) באוניברסיטה העברית - התנדבות של 40 שעות ששוות ערך ל-2 נקודות זכות אקדמיות. מעבר לכך שההאקתון מקנה נקודות זכות, מדובר באירוע שבו השתתפו מנטורים ואנשי היי טק בכירים מחברות מובילות בתעשייה המקומית.

 

שת"פ עם סינים

SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון חתמה על הסכם שיתוף פעולה עם שתי אוניברסיטאות בסין. הנהלת המכללה של SCE קיימה ביקור גומלין אצל הנהלת פארק חדשנות ויזמות המשותף לממשלות סין וישראל במחוז ג'נגזו, ליצירת שיתופי פעולה בתחומי היזמות והחדשנות, מחקרים יישומיים וחילופי סטודנטים וסגל בין המכללה לבין המוסדות האקדמיים שבפארק.

 

 פרופ' יהודה חדד, זהר וולפרט כהן  וד
פרופ' יהודה חדד, זהר וולפרט כהן וד"ר אבשלום דנוך בביקור בסין(צילום: יח"צ)

 

בנוסף, קיימה המשלחת סדרת מפגשים בשתי אוניברסיטאות בסין לשם בחינת חילופי סטודנטים וסגל, שיתופי פעולה מחקריים ועוד.

 

"אני מודה למקבילי מסין על סיור מעניין בתשתית האקדמית-תעשייתית המצויה בפארק החדשנות של ג'נגזו", סיפר פרופ' יהודה חדד, נשיא המכללה. "אנו במכללה נבדוק כיצד ניתן להתחיל את שיתוף הפעולה האקדמי עם האוניברסיטאות בסין ועם התעשייה היושבת בפארק החדשנות. אני בטוח ששיתוף פעולה שכזה יועיל לשני הצדדים ויתרום לפרויקטים משותפים עתידיים בין סין וישראל. בשלב הראשון נבחן חילופי סטודנטים וסגל בין הקמפוסים. אני בטוח שאם החיבור האקדמי יעלה יפה נוכל להתקדם גם לשילוב פרויקטים משותפים של התעשייה בארץ לבין זו שבסין".

 

"מדע על הבר-אילן"

אוניברסיטת בר אילן פותחת זו השנה השנייה את סדרת הרצאות "מדע על הבר-אילן". ההרצאות יתקיימו בימי שלישי, בקפה גרג, בשעה 20:00, והן פתוחות לקהל הרחב בהרשמה מראש. במסגרת אירועי 'מדע על הבר-אילן', ניתנות הרצאות וסדנאות מפי מיטב החוקרים והמרצים של אוניברסיטת בר-אילן, במגוון תחומים.

 

  (איור: דוברות אוניברסיטת בר אילן)
(איור: דוברות אוניברסיטת בר אילן)

 

ביום שלישי הקרוב - גל יעבץ, חוקר ומרצה במחלקה למדעי המידע, ידון באינטרסים הכלכליים המעודדים הפצת פייק ניוז, ובדרכים להילחם בהשפעותיה השליליות של תופעת הפייק ניוז. לפי הודעת האוניברסיטה, ההרצאות בתשלום.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: פרי מנדלבוים
מימין לשמאל: ברק דרור ונדרמן, אלי בוך, פרופ' יפה זילברשץ, תני כ"ץ וענת נחמיה לביא
צילום: פרי מנדלבוים
מומלצים