שתף קטע נבחר
 

פיצוץ מכוון בדרך לחלל: צפו בניסוי של SpaceX

במהלך הניסוי המורכב, החברה שיגרה חללית לחלל ואז דימתה תקלה בגובה של 19 ק"מ. החללית שבה אמורים להיות בעתיד אסטרונאוטים נמלטה מהמשגר לפני שהתפוצץ. כך זה נראה

בדרך לשיגור אסטרונאוטים לחלל מאדמת ארצות הברית: חברת SpaceX ביצעה הערב (יום ראשון שעון ישראל) ניסוי מוצלח בהימלטות חללית בעת שיגור לחלל. הניסוי הקריטי בשיגור חללית ה"דרגון" היה אמור להיערך אתמול, אך הוא נדחה בשל תנאי מזג האוויר.

 

מהשיגור ועד הנחיתה המוצלחת    (צילום: נאס"א)

מהשיגור ועד הנחיתה המוצלחת    (צילום: נאס"א)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

במהלך הניסוי שוגרה חללית המסוגלת לשאת אסטרונאוטים לחלל על גבי משגר פלקון 9. פחות משתי דקות לאחר השיגור דומתה תקלה במשגר, כשהמטרה היא להראות כי ניתן לחלץ את האסטרונאוטים בשלום במקרה של תקלה.

 

בדיוק לפי התוכנית, כשהמשגר היה בגובה של 19 ק"מ דומתה תקלה, והחללית שבה אמורים להיות האסטרונאוטים התנתקה מהמשגר ונחתה באמצעות מצנחים באוקיינוס האטלנטי. ספינת חילוץ אמורה להגיע לחללית שצפה על פני המים. המשגר עצמו התפוצץ כשהחללית הייתה רחוקה ממנו.

 

רגע פיצוץ המשגר מעל האוקיינוס (צילום: נאס
רגע פיצוץ המשגר מעל האוקיינוס(צילום: נאס"א)

החללית שניות לאחר ההימלטות מהמשגר (צילום: נאס
החללית שניות לאחר ההימלטות מהמשגר(צילום: נאס"א)

הנחיתה המוצלחת באוקיינוס (צילום: נאס
הנחיתה המוצלחת באוקיינוס של החללית(צילום: נאס"א)

 

מדובר בשלב קריטי בניסיון של ארצות הברית להשיב לה את האפשרות לשגר אסטרונאוטים לחלל, כשהמטרה היא לשגר אסטרונאוטים מאדמת ארצות הברית כבר באמצע השנה.

 

מאז שנפסק פרויקט מעבורות החלל ב-2011, תלויה סוכנות החלל האמריקנית ברוסיה בשיגור אסטרונאוטים לתחנת החלל הבינלאומית. האמריקנים רוצים גם לחסוך בעלויות, אך גם להחזיר להם את האפשרות לשגר אסטרונאוטים לחלל בעצמם. מאז 2014 נאס"א העניקה מיליארדי דולרים ל-spaceX ולחברת בואינג על מנת שיפתחו חלליות מאוישות – שבעתיד יוכלו גם לשאת אסטרונאוטים לירח ולמאדים.

 

הניסוי עצמו היה אמור להיערך בקיץ, אך הוא נדחה לאחר שחללית דרגון התפוצצה במהלך ניסוי על הקרקע באפריל האחרון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נאס"א
רגע פיצוץ המשגר
צילום: נאס"א
מומלצים