אחרי 328 יום בחלל: כריסטינה קוק חזרה לכדור הארץ
כריסטינה קוק חייכה לכל עבר, לאחר שהוצאה מהחללית סויוז שנחתה בקזחסטן. כעת היא מחזיקה בשיא השהייה הרצופה לאישה בחלל
האסטרונאוטית האמריקנית כריסטינה קוק נחתה הבוקר (יום ה') בקזחסטן יחד עם האסטרונאוט האיטלקי לוקה פרמיטנו והקוסמונאוט הרוסי אלכסנדר סקבורצוב. קוק שהתה בתחנת החלל הבינלאומית במשך 328 ימים ברציפות - ובכך שברה את שיא השהייה הרצופה בחלל לאישה - שנקבע על ידי האסטרונאוטית הוותיקה פגי ויטסון בשנת 2017 (289 ימים, חמש שעות ודקה). בשיא לאסטרונאוט מחזיק עדיין סקוט קלי, ששהה בחלל 340 ימים ברציפות.
קוק (41) שוגרה לחלל ב-14 במרץ בחללית סויוז מקזחסטן. המשימה המקורית שלה הייתה אמורה להימשך שישה חודשים, אבל במהלך השהייה שלה בחלל הוחלט להאריך את המשימה - בין היתר על מנת לאסוף מידע על שהייה ארוכה של בני אדם בחלל.
בסוכנות החלל האמריקנית אמרו, כי המשימה הארוכה של קוק תספק לחוקרים נתונים נחוצים מאוד על האופן שבו היעדר כבידה והקרינה בחלל משפיעים על גוף האישה לאורך זמן ארוך במסעות בחלל.
כמה שעות לפני שנכנסה לחללית הסויוז בדרך לכדור הארץ, כתבה קוק בטוויטר: "למה אתגעגע? ליופי של כדור הארץ ולפלא הזה שאנשיו המדהימים יצרו (תחנת החלל הבינלאומית)".
במהלך שהותה בתחנת החלל הבינלאומית השתתפה קוק בהליכת החלל הראשונה לנשים בלבד, שאותה ביצעה יחד עם האסטרונאוטית ג'סיקה מאיר. השתיים זכו במהלך ההליכה לשיחה מפתיעה מנשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ. בסך הכול השתתפה קוק בשש הליכות חלל, שנמשכו יחד למעלה מ-42 שעות בהן ריחפה כשהיא קשורה לכבל בגובה של כ-350 ק"מ מעל כדור הארץ.
שמה של קוק מוזכר בין היתר ברשימת הנשים שיכולות לזכות לתואר - האישה הראשונה שתדרוך על אדמת הירח.