שתף קטע נבחר

 

המיזם שמאיים על הפלמינגו באזור אילת

מיזם תיירותי דרומי, שנועד למשוך צפרים מרחבי העולם, מאיים על הציפורים הנודדות ובראשן על הפלמינגו. בחברה להגנת הטבע מזהירים כי התוכנית תפגע בבית הגידול הייחודי. היזם: "לא אפגע בנוצה אחת של הפלמינגו"

מאבק נגד הקמת מיזם תיירותי בעברונה, צפונית לאילת: הוועדה המחוזית דרום אישרה מיזם תיירותי בעברונה, שמטרתו להוות מוקד תיירות מדברי, הכולל מרכז מבקרים, חניון לילה עם קמפינג ואטרקציות נוספות. המיזם צפוי לקום באזור חוות עברונה, מערבית לבריכות המלח באילת ועל גדותיה וסמוך לשמורת הטבע ערבת עברונה.

 

פלמנגו רוקד בבריכות המלח צפונית לאילת    (צילום: נועם וייס, החברה להגנת הטבע)

פלמנגו רוקד בבריכות המלח צפונית לאילת    (צילום: נועם וייס, החברה להגנת הטבע)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

המטרה, בין היתר, היא למשוך את הצפרים וחובבי הטבע לאזור, אך המיזם עלול לפגוע בבעלי חיים. בחברה להגנת הטבע מסבירים כי אם התוכנית המוצעת תצא אל הפועל, כפי שהיא, היא תגרום לפגיעה בבית גידול ייחודי לעופות מים, המהווה גם אטרקציה תיירותית לאותם צפרים ולחובבי טבע מכל העולם.

 

"לאור החשיבות הגדולה של בריכות המלח, כבית גידול לעופות מים, החברה להגנת הטבע מתנגדת לכלול בתוכנית אתר לינה - חניון קמפינג, המתוכנן לקלוט 750 איש ועתיד להיבנות על שטח של כ-20 דונם", נמסר מהחברה להגנת הטבע. בנוסף, גם המועצה האזורית חבל-אילות הבהירו כי הם מתנגדים לקמפינג במקום.

 

פלמינגו בבריכות צפונית לאילת (צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע)
פלמינגו בבריכות צפונית לאילת(צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע)

 

למרות זאת, הוועדה המחוזית אישרה את הפקדת התוכנית, אך ציינה כי יאפשרו במקום קמפינג רק אם יימצא בבדיקה סביבתית מקיפה כי אין בו בכדי לפגוע במערכת האקולוגית בסביבה, לרבות שהיית הפלמינגו בבריכות המלח.

 

אבל הבדיקה הסביבתית אינה מספיקה. בחברה להגנת הטבע דורשים להרחיק את האתר מבריכות המלח ולהכניס להוראות התוכנית הנחיות לצמצום ההשפעות על בריכות המלח, בעיקר בשעות הלילה.

 

"בריכות הפלמינגו, הצמודות דופן לתוכנית, הינן אחד מבתי הגידול החשובים ביותר לעופות נודדים ומקננים, בערבה הדרומית", מסבירים בחברה להגנת הטבע . "זהו האתר העיקרי המאוכלס בחומפאים, הנודדים מהטונדרה הארקטית, לכיוון דרום אפריקה, בברווזים ממינים שונים, האוכלים כאן את האצות וזהו האתר החשוב ביותר בישראל עבור הפלמינגו. בנוסף, זהו אתר הקינון הקבוע היחיד בארץ, של החופמי האלכסנדרי (מין הנמצא בסכנת הכחדה חמורה בישראל). במשך כל השנה, ובעיקר בעונות הנדידה, האתר משמש מאות אלפי עופות בחנייתן, בטרם הן ממשיכות במסע הנדידה. בריכות הפלמינגו הן גם אתר שמושך אליו מטיילים וצפרים רבים מאוד, מהארץ ומהעולם, שנהנים מגישה חופשית לתצפית, שהוקמה שם לפני שנים רבות".

בחברה להגנת הטבע חוששים מפגיעה בעופות מים (צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע)
בחברה להגנת הטבע חוששים מפגיעה בעופות מים(צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע)

 

עוד אומרים בחברה להגנת הטבע, כי כיום צפרים ומטיילים רבים נהנים מכניסה וגישה חופשית לאתר, וכי יש לוודא גם בעתיד, כי הגישות לעמדות התצפית בפלמינגו ובשאר העופות, יהיו חופשית לציבור.

 

במשרד להגנת הסביבה ביקשו לשנות את התוכנית המוצעת. "אזור זה הינו בעל ערכיות אקולוגית מרבית", נכתב במסמך שהוגש לוועדה המחוזית דרום. לטענת המשרד, עולה חשש כי היקף ואופי הפעילות המוצעת, יחד עם התשתיות שיתלוו אליהם, לא יותאמו לאזור. "אנו מתקשים לראות כיצד אכסון בכלל, ובוודאי בהיקפים אלו, לא יצרו הפרעה לפעילות חיות הבא באזור".

 

היזם, משה דיין, מסר בתגובה כי מדובר בפעם השלישית שהוא מנסה לקדם את התוכנית. "אנחנו עדיין לא יודעים מה יאושר. אני מאוד אוהב את הפלמינגו וגדלתי איתם יחד עם ילדיי מאז שהגיעו לבריכות המלח. לא אפגע בנוצה אחת של הפלמינגו. זה נכס שצריך לשמור עליו ואני שומר עליו כבר שנים רבות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע
פלמינגו באזור אילת
צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע
מומלצים