שתף קטע נבחר
 

שמות של כ-11 מיליון בני אדם יישלחו למאדים

השמות נחרטו על שלושה שבבים מסיליקון זעיר. הרובר אמור להגיע למאדים בפברואר 2021, אם כמובן לא יהיו דחיות בשיגור בשל נגיף הקורונה

10,932,295 שמות של בני אדם מרחבי העולם, חלקם מישראל, יצורפו למשימת מאדים 2020 - שזכתה לאחרונה לשם Perseverance - התמדה בעברית. כך הודיעה השבוע סוכנות החלל האמריקנית. בשל ריבוי השמות השתמשו בנאס"א בשלושה שבבים מסיליקון זעיר - עליהם הם נצרבו.

 

תהליך פיתוח הנחתת של מאדים 2020

תהליך פיתוח הנחתת של מאדים 2020

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הוספת השם העניקה למי שצירף את שמו את האפשרות להדפיס או לשמור למזכרת את "כרטיס הטיסה", שעל גבו הנקודות שצברתם בנוסע המתמיד - יותר מ-500 מיליון ק"מ עד מאדים, בצירוף לנקודות ממסעות קודמים, אם נרשמתם אליהם. על הכרטיס מופיע גם אתר השיגור - קייפ קנוורל בפלורידה; אתר הנחיתה - מכתש ג'זרו במאדים; והמשגר שיביא את השם שלכם לשם - אטלס V-5.

 

כרטיס טיסה מאדים 2020 ()
כרטיס טיסה מאדים 2020

 

על-פי התכנון הרובר הרובוטי, שגודלו כגודל מכונית, צפוי להיות משוגר לחלל בחודש יולי הקרוב - אך בשל התפשטות נגיף הקורונה ייתכנו דחיות בלוח הזמנים. על פי התכנון המקורי, הרובר היה אמור לנחות במאדים בפברואר 2021.

 

מטרתה העיקרית של הנחתת היא לחקור את מה שנראה כאתר של דלתה של נהר עתיק, בקצה מכתש פגיעה עצום - ולחפש סימני חיים. האבנים והסלעים באותו מכתש עשויים להכיל תרכובות אורגניות ועקבות לחיים מיקרוביים.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים