שתף קטע נבחר
 

בזמן הסגר: חזירי הבר כובשים את חיפה

להקות של חזירי בר ברחובות הכרמל אינו מראה חדש, אך הסגר שהוטל בשל נגיף הקורונה הבליט אותם ברקע העירוני. צפו בתמונות שצולמו החודש בחיפה

האם מספר חזירי הבר המסתובבים בחיפה עולה בשל הסגר והרחובות הריקים? בעירייה טוענים שלא, אך מה שברור הוא שכעת הם בולטים יותר על רקע הריקנות הכללית. צפו בתמונות שצילם צלם EPA אביר סולטן בשכונות של הכרמל החודש.

 

  (צילום: EPA)
משפחת חזירי בר בשכונת כרמליה(צילום: EPA)

  (צילום: EPA)
לפעמים הם חוצים את הכביש במעבר חציה(צילום: EPA)

  (צילום: EPA)
ולפעמים לא(צילום: EPA)

מזה שנים מנהלת עיריית חיפה מאבק עיקש בתופעה של חזירי בר, שעולים מהוואדיות החוצים את העיר ושכונותיה, לעיתים בקירבה של מטרים ספורים מבתי התושבים. התדלדלות מקורות המים והמזון, לצד מזון זמין בפחי האשפה ואף בפינות האכלה של חתולים בעיר, הופכים את הטיול ל"סופרמרקט עירוני" משתלם עבור חיות הבר.

 

ובתל אביב: התנים חוגגים בפארק הירקון

 

אלא שבמקרים רבים החזירים אינם מסתפקים במזון הנמצא ברחובות ונכנסים לחצרות הבתים, שם הם מחוללים נזק רב בגינות. בעבר נרשמו היתקלויות לא נעימות בין תושבים בעיר לחיות הבר. "הבעיה היא שהם איבדו את הפחד הטבעי מבני אדם", אמר הבוקר (יום ד') גורם בעירייה, "ואפילו חיות המחמד כבר התרגלו אליהם".

  (צילום: EPA)
האנשים בבתים. חזירי הבר מסתובבים ברחוב הכרמל(צילום: EPA)

  (צילום: EPA)
קפיצת בוקר(צילום: EPA)

  (צילום: EPA)
על הדשא(צילום: EPA)

  (צילום: EPA)
אטרקציה לתושבים(צילום: EPA)

 

עו"ד אביטל בן נון, מהפעילות הבולטות בעיר להתמודדות הומנית עם התופעה, אמרה ל-ynet כי הגידול במספר החזירים הנצפים אינו קשור בהכרח לקורונה, אלא לעונת האביב שהיא גם עונת ההמלטות. "החזירים, שאותם תיעדו הצלמים, הם בדרך כלל שתי משפחות עיקריות, שכעת התרחבו בעקבות ההמלטות. לרוב מדובר בשתיים-שלוש חזירות בוגרות וגורים", הסבירה. "החזיר הוא חיה מסתגלת, ולכן אנחנו רואים משפחות שאינן בהרכב הטבעי שלהן, נקבות בלבד עם גורים, אלא גם זכרים צעירים. בסיטואציה אחרת זכרים המצטרפים למשפחה בעונת הייחום מגרשים מהעדר את הצעירים ברגע שהתבגרו".

 

עד לפני כשנה וחצי, הפעילה העירייה ציידים, למה שהוגדר "דילול אוכלוסיית החזירים" באמצעות ירי וחיסול. מאז נכנסה ראש העיר הנוכחית לתפקידה הופסק הציד. העירייה פועלת כעת באמצעים הומניים להקשות על בעלי החיים לעזוב את שטח המחיה הטבעי שלהם לכיוון שכונות המגורים. האמצעים כוללים מעברי בקר - בורות ומעליהם מוטות ברזל, שמאפשרים מעבר של בני אדם, אך לא של בעלי חיים - גידור גינות וחצרות, קשירה וקיבוע של פחי אשפה ואף סיירת של מתנדבים, שחבריה מוזעקים במקרה של חזירים באזורים פרטיים - כדי להרחיקם בעיקר באמצעות רעשים חזקים.

  (צילום: EPA)
לא מפחדים(צילום: EPA)

  (צילום: EPA)
ארוחה בגינת אחד הבניינים(צילום: EPA)

  (צילום: EPA)
צופים בחזיר(צילום: EPA)

 

"אנחנו צריכים ליצור מצב של עיר פחות זמינה מבחינת מזון", הסבירה בן נון. "יש את הזבל שלנו, שחלק מהאנשים לא טורחים להשליך לפח עצמו, אלא מניחים אותו על יד, או שתולים את השקית על הידית של הפח. רק השבוע שמעתי רעש חזק מאזור הפח, וגיליתי חזיר גדול שחוגג על שקית כזו, שהייתה מלאה עוגות. מלבד הפחים יש גם את נושא המזון הזמין בגינות. מבחינתנו עצי זית ופיקוס הם בסיס בכל גינה ורחוב, אבל מבחינת החזירים הפירות הם חגיגה. אנחנו יוזמים שינוי בכל נושא הגינון בעיר, וגם בכיכרות נראה בקרוב הרבה פחות דשא ועצי זית".

 

  (צילום: EPA)
מסתובבים בחופשיות(צילום: EPA)

  (צילום: EPA)
הכלב מתבונן(צילום: EPA)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
חזירי בר בחיפה, החודש
צילום: EPA
מומלצים