חלקים מרקטה סינית ששוגרה לחלל נפלו סמוך לאפריקה
חלקים מרקטה, שאורכה 30 מטרים ומשקלה 17.8 טונות, התרסקו סמוך למערב אפריקה. בארצות הברית דווח כי זמן קצר לפני ההתרסקות עברה הרקטה מעל ניו יורק
חלק מרקטה סינית, ששוגרה בשבוע שעבר לחלל, נפלה אמש (יום ב') באוקיינוס האטלנטי, סמוך לחופי מערב אפריקה. מדובר בעצם הגדול ביותר - שאין עליו שליטה - הנופל מהחלל לכדור הארץ מאז 1991.
ביום שני בשבוע שעבר שיגרה סין לחלל רקטה Long March 5B, מדובר ברקטה הגדולה והעוצמתית ביותר ששיגרה המדינה לחלל. מדובר היה בשיגור הראשון של הרקטה. אחרי שבוע בחלל, נכנסה הרקטה לאטמוספירה. על פי הודעת צבא ארצות הברית, חלקים מהרקטה לא נשרפו עם כניסתה לאטמוספירה ולמרבה המזל הם פגעו באוקיינוס סמוך לחופי מאוריטניה ולא באזור מיושב.
על פי כמה דיווחים בארצות הברית, ביניהם ב-CNN כ-15 דקות לפני שהתרסקה באוקיינוס - עברה הרקטה מעל ניו יורק.
ג'ון מקדואל, אסטרופיזקאי מאוניברסיטת הרווארד, צייץ: "הרקטה שוקלת 17.8 טונות והיא החפץ הכבד ביותר, שאין עליו שליטה, שנכנס לכדור הארץ מאז תחנת החלל סאליוט 7, אם לא לוקחים בחשבון את מעבורת החלל קולומביה ב-2003". תחנת החלל הסובייטית שקלה 39 טונות וחלקים ממנה נפלו מכדור הארץ ב-1991.
מדובר בחלקי רקטה, שאורכה כ-30 מטרים. לאחר כניסתה לאטמוספירה היא עברה מעל יבשת אוסטרליה, צפון אמריקה ואפריקה.
מקדואל התייחס לכך שהרקטה הסינית עברה מעל כמה ערים. "מעולם לא ראיתי חזרה משמעותית כל כך מעל הרבה ערים", הוא צייץ. בדרך כלל רקטות שמשוגרות לחלל וגם חלליות מכוונות לאזורים הרחוקים מאוד ממקומות יישוב. למשל, בדרום האוקיינוס השקט נמצא "בית קברות לחלליות".
בריאיון ל-CNN אמר מקדואל כי "עבור חפץ גדול מסוג זה, חלקים ממנועי הרקטות יכולים לשרוד וחזרה לכדור הארץ ולהתרסק".