הזן החדש שהתגלה בטוויטר: מבזק החדשות הטובות
סדרת טפילים זעירים שתוקפים חרקים התגלתה בזכות תמונה בטוויטר. מדענים מפתחים ציפוי טקסטיל דוחה נגיפים וגם סין מפתחת חמישה חיסונים לקורונה. מבזק החדשות הטובות
זן חדש של פטריה טפילית התגלה בטוויטר, כן ברשת החברתית. הכל התחיל כשפרופ' לביולוגיה במוזיאון הלאומי להיסטוריה של הטבע בוושינגטון העבירה את זמנה בטוויטר, שם היא קלטה בחטף צילום של מרבה רגלים ועליו כמה נקודות קטנטנות שסיקרנו אותה.
במבט ראשון נראה היה לה שמדובר בפטריות. בדיקה אחת הובילה לאחרת והנה, יחד עם עזרה של כמה קולגות, הם הגיעו לדגימות של פטריות שמעולם לא תועדו קודם לכן - סדרת טפילים זעירים שתוקפים חרקים. לגילוי החדש דרך אגב, הם נתנו את השם - טוויטרי. איזה שם מתוק לטפיל (Troglomyces twitteri)
ציפוי טקסטיל בלתי מנוצח לחיידקים
התמודדות עם משבר הקורונה מביאה מדענים רבים לנסות ולייצר לא רק חיסונים, אלא גם את העזרים הרפואיים שיהיו העתיד של הרפואה. קחו למשל את המדענים הללו מאוניברסיטת פיטסבורג, שמפתחים ציפוי טקסטיל חדש, כמעט בלתי מנוצח, שיכול להדוף דם, חיידקים ואפילו נגיפים.
מהציפוי ניתן לייצר מסכות, חלוקים וציוד מגן אישי שיוכל להדוף מחלות שצוותי הרפואה עלולים שלא בכוונה להעביר, אבל לא רק - לפיתוח חסר התקדים הזה יכולת להיות יעיל לתחומים רחבים בתחום הבריאות: החל מכיסאות בחדרי המתנה ועד לחליפות דוחות חיידקים ונגיפים.
פוליטיקה של בריאות
ויש גם חדשות טובות מטייוואן, שעצבנו את סין? נכון לאתמול, טייוואן - שבה מתגוררים כ-23 מיליון בני אדם - רשמה 440 מקרי קורונה ושבעה מתים בלבד. כעת, המדינה רוצה, ובצדק, לחלוק את הרשמים שלה במאבק בקורונה, מה שגרם למדינות כמו ארצות הברית, יפן וניו זילנד לתמוך בצירופה של טייוואן לאסיפת הבריאות העולמית שתתקיים בשבוע הבא, וזאת למרות שאינה חברה בארגון הבריאות העולמי.
בפועל מעמדה של טאיוואן מורכב. בפועל זו מדינה עצמאית, אולם היא מעולם לא הכריזה על עצמאות ואינה מוכרת ככזאת. סין כבר איימה בעבר כי תתקוף את טייוואן אם זו תכריז על עצמאות, וכעת הכל מתרכז בהצבעה הדרמטית מחר. כ-194 מדינות יצביעו האם לזמן את הטייוואנים או להשאיר אותם בבית.
חיסונים בדרך?
ולסיום נשארים בבייג'ינג, אבל עם חדשות קצת יותר טובות. נכון ליום שישי האחרון קיימים בסין חמישה חיסונים פוטנציאליים נגד נגיף הקורונה. בסין לא משחקים עם הסטטיסטיקה, והחליטו להילחם בקורונה בכל הכוח ובדרך גם בארה"ב ובבריטניה, המתחרות הבולטות נכון לרגע זה בדרך לפיתוח חיסון יעיל.
עד כה לא דווח על תופעות לוואי משמעותיות בקרב יותר 2,500 מתנדבים שהשתתפו בשלב השני של הבדיקות בחיסונים הסינים ואם הכל יילך כשורה, הניסויים הקליניים יושלמו כבר ביולי השנה.