מומחים מדברים על הנגיף ששינה את הסביבה
מה הקשר בין משבר הקורונה לבעיית זיהום האוויר? איך משפיע השינוי הדרמטי באורחות החיים על זה של בעלי חיים בארץ ובעולם? כיצד משתנה תרבות הצריכה והבזבוז כשאנו חיים בצל נגיף מדבק ומסוכן? מומחים משיבים לשאלות אלו ואחרות בנושא משבר הקורונה והסביבה בהשקת גיליון מיוחד של כתב העת "אקולוגיה וסביבה"
משבר הקורונה, שבימים אלה אנחנו נמצאים ביציאה הדרגתית ממנו, יצר מציאות חדשה ובלתי מוכרת. במדינות רבות ברחבי העולם התרחשה עצירה כמעט מוחלטת של הכלכלה, סגירה של הגבולות הלאומיים, סגירה של מקומות עבודה ומוסדות החינוך והסתגרות של כל אדם בביתו.
לכל אלה השפעות סביבתיות חסרות תקדים: מצד אחד, השימוש בדלקים פחת, זיהום האוויר הצטמצם וגם לעולם החי ניתנה הפוגה קלה מהפעילות האנושית האינטנסיבית. מצד שני, המשבר החריף את בעיית הפסולת הרב-פעמית, ותכניות ההתאוששות הכלכליות שבפתח עלולות לבוא על חשבון שמירת הטבע.
"אקולוגיה וסביבה ", כתב העת המדעי הוותיק, מוציא בימים אלה גיליון מיוחד שעוסק בהיבטים הסביבתיים אלו ואחרים של משבר הקורונה. אתם מוזמנים לצפות באירוע ההשקה של הגיליון, ולעיין בתכנים המלאים באתר כתב העת .
בסרטון:
דברי פתיחה – שחר בוקמן, עורך "אקולוגיה וסביבה", וד"ר נטע ליפמן, מנכ"לית האגודה הישראלית לאקולוגיה ולמדעי הסביבה.
קבלת החלטות מבוססת מדע בניהול משבר הקורונה | פרופ' חגי לוין, בית הספר לבריאות הציבור של האוניברסיטה העברית והדסה, ויו"ר איגוד רופאי בריאות הציבור בישראל.
קורונה, בריאות וסביבה | ד"ר קרן אגאי-שי, הפקולטה לרפואה בגליל, אוניברסיטת בר-אילן.
איך משפיע המשבר על עולם החי? | ד"ר אור שפיגל, בית הספר לזואולוגיה באוניברסיטת תל-אביב.
צרכנות ופסולת בזמן המשבר ואחריו | ד"ר אפרת אלימלך, המרכז לחקר משאבי טבע וסביבה באוניברסיטת חיפה.
האם כדאי להתחיל להתרגל לעבודה מהבית? | ד"ר עדי לוי, המנהל המדעי של האגודה הישראלית לאקולוגיה ולמדעי הסביבה, וראש החטיבה לסביבה וקיימות במכללה האקדמית אחוה.
שיחה בשניים על היום שאחרי - הזדמנויות וסכנות סביבתיות בהתאוששות מהמשבר | גלית כהן, סמנכ"לית בכירה לתכנון, מדיניות ואסטרטגיה במשרד להגנת הסביבה וד"ר אורי שרון, סמנכ"ל האגודה הישראלית לאקולוגיה ולמדעי הסביבה, מרצה למשפט ומדיניות סביבתית באוניברסיטת בר-אילן.