תיעוד: החיים מתחת למים ליד תחנת הכוח בחדרה
רן לוסטינגר, צולל במחלקת הים של חברת החשמל תיעד את החיים סמוך למזח בחדרה. ויש לו בשורה לגבי המדוזות
לצד אלו העובדים בעמודי החשמל בשמש החזקה של ימי השרב, בחברת החשמל יש גם מחלקת צוללנים, שעובדיה מעבודות תחזוקה בקרבת תחנות הכוח מתחת למים. במהלך יום עבודה שגרתי מתחת לים, הצוללנים נפגשו עם חתול ים וזהרון, ששהו בקרבת תחנת הכוח "אורות רבין" בחדרה. צפו בתיעוד מתחת למים:
רן לוסטינגר, צולל במחלקת הים שצילם את הסרטון, סיפר כי הצילומים נערכו במזח של חדרה, בעומק של 26 מטרים. "אזורי המזחים עשירים בדגים, משום שהם סגורים כמעט לחלוטין לכניסה של בני אדם, והדגה במקום אסורה. אנו נתקלים ביצורים ימיים שלא נראים בדרך כלל, כמו חתולי ים, כרישים, דולפינים, ומינים פולשים שמגיעים לים התיכון כמו זהרונים", הוא אמר.
אם אתם חוששים מהגעת המדוזות, אתם יכולים בינתיים לנשום לרווחה, שכן לוסטינגר אמר כי נחילי המדוזות הגדולים טרם הגיעו. "מדוזות רואים בכל השנה, אך את הנחילים הגדולים של הקיץ לא ראינו עדיין. רק כאשר המים יתחממו - הן יגיעו. בתקופה שבה יש כמות גדולה של מדוזות, הצוללנים של חברת החשמל מתמודדים עם מקרים שבהם המדוזות נכנסות לתעלות קירור, בחלקן סותמים אותן, וצריך לתת טיפול לתקלות שנוצרות".
מחלקת הים של חברת החשמל, המונה כ-30 עובדים, נותנת מענה בפריסה לכל אתרי הייצור של החברה, שנמצאים לאורך הים התיכון: אשקלון, תל אביב, חדרה וחיפה. חלק ממשימות המחלקה הן לתפעל את המערכות שיש להן ממשק עם הים לצורך תפעול התחנה, כגון ניקוי תעלות וקירור המים.
מעבר לכך, במחלקה אחראים גם לטפל בזיהומים שנגרמים בים בעקבות פעולות תחנות הכוח, כגון מיכלית שנפלטת, וכן מבצעים בדיקות תקופתיות עבור המשרד להגנת הסביבה וחברת החשמל.
כל תחנות הכוח שממוקמות על חוף הים משתמשות במי הים על מנת לקרר את הטורבינות שלהן. אם תעלות הקירור של המים מהים נסתמות, לא ניתן יהיה להפעיל את התחנות ולא יהיה חשמל, כך שעבודתם של חוליית הצוללנים היא חיונית על מנת שכל אחד מאיתנו יוכל להדליק אור בביתו.