חדשות האקדמיה: מגישור בחיפה ועד "בית הנייר" בעברית
באוניברסיטת חיפה מציעים גישור ללא עלות בתקופת הקורונה, במכללת ספיר מציעים עוד תוכניות בחוג לתקשורת ובשותפויות רוטשילד נפתחה ההרשמה
הליך גישור ללא עלות באוניברסיטת חיפה
השוכר הוצא לחל"ת ואינו עומד בתשלומי שכר הדירה? בעל הבית מסרב להתחשב בקשיים הכלכליים שלך בתקופת הקורונה? לפני ששוברים את הכלים, הקליניקה ליישוב סכסוכים בפקולטה למשפטים באוניברסיטת חיפה מציעה הליך גישור ללא עלות, שינסה לגרום לשני הצדדים לצאת מרוצים. "הגישור מתאים למקרים רבים, בוודאי למקרים שבהם יש מערכת יחסים מתמשכת. כשאתה צריך לפגוש גם למחרת את האדם שאיתו אתה בעימות, הגישור יכול להיות פתרון מצויין", אמרה עו"ד ועו"ס דנה גילה.
משבר הקורונה הביא למשברים רבים. משברים בין שוכרים ומשכירים על גובה שכר הדירה; בין עובדים ומעסיקים, בין שכנים ואפילו בין בני המשפחה. לפני שאחד הצדדים פונה לבית המשפט, בקליניקה ליישוב סיכסוכים ע"ש ליאון צ'רני באוניברסיטת חיפה מציעים הליך גישור ללא עלות, שיכול להתקיים גם פנים מול פנים וגם באופן מקוון - לאנשים שחוששים להיפגש או נמצאים בקבוצת סיכון.
"תביעות שאינן תביעות קטנות יכולות לעלות לא מעט כסף, עם הוצאות על עורך דין ותשלום אגרות ושלישית, כשאתה מגיע לבית משפט, אתה מפקיד את גורלך בידי צד שלישי - בידי השופט", אומרת עו"ד גילה. "תהליך גישור לעומת זאת, עוזר לצדדים להגיע להסכמות שמקובלות על שניהם. בכל פעם שיש יחסים מתמשכים, כשאתם צריכים לראות את האנשים האלה גם מחר. כשאתם רוצים להמשיך להיות בקשר - רגשי, עסקי או כל קשר אחר - עם אותם אנשים, תהליך הגישור עדיף בהרבה", היא אומרת.
הליך הגישור יונחה על ידי מגשרים מקצועיים ובעלי ניסיון, שיסייעו להגיע לפתרונות משותפים מוסכמים ומיטיבים לשני הצדדים. מכיוון שהגישור מחייב הסכמה של שני הצדדים מראש, בקליניקה יסייעו במקרה שיש רק פונה אחד לשכנע את הצד השני להצטרף לתהליך. "ננסה להסביר בזכות כל הניסיון שצברנו, שברוב המקרים, יש יתרונות גדולים להצטרף להליך הגישור. הסיכוי שלהם להשיג הסכם שיהיה לשביעות רצונם וגם יכובד על ידי הצד השני גבוה בהחלט, ואם לא יגיעו להסכמות יוכלו ממילא לפנות לבית המשפט, כך שאין להם מה להפסיד, אלא רק להרוויח", הסבירה עו"ד גילה.
ואי אפשר לסיים מבלי לדבר על ה-ZOOM כמובן, "יש יתרונות וחסרונות לגישור מקוון. אין ספק שיש יתרון גדול לקשר האישי שנוצר בתהליך, אבל יש גם מקרים שישי כל כך הרבה כעס ואנרגיות שליליות בין הצדדים שהריחוק הזה דווקא עוזר להתקדם. בכל מקרה, בשלב הזה של ההנחיות אנחנו יכולים לקיים את הגישור גם באופן מקוון וגם פנים מול פנים", היא מסכמת.
באוניברסיטת חיפה אמרו כי אם אתם רוצים להצטרף להליך הגישור ללא עלות, אתם מוזמנים למלא פרטים בטופס הבא ונציגי הקליניקה יחזרו אליכם: https://forms.gle/HJzQ2L5s5YtrL1qK7 או לפנות למייל: gishur.clinic.haifa@gmail.com
במאי "בית הנייר" בעברית
בחוג ללימודים ספרדיים ולטינו-אמריקניים באוניברסיטה העברית עובדים במרץ על מפגש ייחודי לסטודנטים חדשים ומתעניינים בחוג, והצליחו לסגור על מפגש זום שיתקיים ביום ראשון הקרוב (24 במאי מ-18:30) יחד עם במאי הסדרה "בית הנייר", אלכס רודריגו.
רודריגו ישוחח על יצירת הסדרה המפורסמת ביותר בעולם, ובעיקר על התרבות הספרדית והזהות הספרדית בעידן הנטפליקס, והבטיח לחשוף קצת מהסודות הכמוסים מאחורי הקלעים. הבמאי המוערך צפוי להרצות במשך כ-25 דקות לגולשים ולאחר מכן יענה בהרחבה על שאלות שיופנו אליו במשך כ-35 דקות.
ההשתתפות מיועדת לכלל משתמשי הפייסבוק והיא חינמית ולא מוגבלת, אך רק מתעניינים בחוג שיירשמו מראש יוכלו לשאול שאלות את במאי הסדרה. אגב, גם אלברו מורטה, המגלם את דמותו של סרחיו מרקינה "הפרופסור", עשוי לקחת חלק במפגש עתידי עם סטודנטים בחוג.
ד"ר מאוריסיו דימנט, מהחוג ללימודים ספרדיים ולטינו-אמריקניים, ממארגני האירוע ציין, כי: "שאלנו לאחרונה את הסטודנטים שלנו את מי הם היו רוצים לשמוע בהרצאה, ורובם ציינו את התוכנית 'בית הנייר'. יצרתי קשר עם ההפקה, רציתי שהמפיק של הסדרה יעביר הרצאה אקדמית בזום, אבל הוא היה עסוק ועמוס מבחינת לוחות זמנים. המליצו לי על הבמאי ואחרי שיחה קצרה איתו במייל הוא הסכים לדבר עם הסטודנטים. נשמח שגם הפרופסור יוכל להתארח, אבל זה בתנאי שיש לו מה להגיד על התרבות הספרדית בעידן הנטפליקס. הסטודנטים בחוג מקבלים את הכלים הטובים ביותר שיש בעולם כדי ללמוד, לחקור ולעבוד בתחום".
https://www.facebook.com/events/378836496344630
רוצים להיות שגרירי רוטשילד?
נפתחה ההרשמה לשנת תשפ"א לתוכנית המלגות החברתית "שגרירי רוטשילד" מבית שותפויות אדמונד דה רוטשילד.
תוכנית 'שגרירי רוטשילד', הפועלת מאז 2010, מיועדת לצעירים השואפים להיות חלק מדור המנהיגות הבא של החברה הישראלית בכל התחומים, ומאמינים בערכים של שוויון, גיוון ואחריות חברתית. התוכנית הינה תלת-שנתית, ומוזמנים להגיש מועמדות סטודנטים מכל תחומי הלימוד שלפניהם שלוש שנים ללימודי התואר, במוסדות האקדמיים הבאים: האוניברסיטה העברית, אוניברסיטת תל אביב, האקדמית תל אביב-יפו, אוניברסיטת בן גוריון, אוניברסיטת חיפה, הטכניון, מכללת ספיר, מכללת סמי שמעון ומכללת תל חי.
התוכנית, הכוללת מפגשים שבועיים בקבוצות מגוונות, סמינרים והכשרות מקצועיות, במקביל ללימודי התואר - מעניקה הכשרה, ליווי ופיתוח אישי ומקצועי, ידע וכלים ליזמות והשפעה חברתית, ומובילה את בוגריה להשתלבות בעמדות מפתח בכל זירות ההשפעה. ההשתתפות בתוכנית כוללת מפגש קבוצתי שבועי ועשייה חברתית משמעותית בארגוני חברה אזרחית, במגזר הציבורי ובמגזר הפרטי.
ארגון שותפויות אדמונד דה רוטשילד מפעיל תוכניות מנהיגות לצעירים מכל רחבי הארץ, למען שוויון הזדמנויות וחיים משותפים. בתכניות זוכים מאות צעירים לכלים שיאפשרו להם הצלחה אישית, השתלבות בעמדות השפעה בחברה הישראלית וקידום שוויון הזדמנות לבניית חברה משותפת המושתתת על סולידריות וכבוד הדדי.
עוד תוכניות במחלקה לתקשורת בספיר
המחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר מתרחבת עם שתי תכניות חדשות - תואר (B.A) דו-חוגי חדש בתקשורת ושיווק דיגיטלי בנוסף לתואר דו חוגי (B.A) בתקשורת ולימודים רב תחומיים. במכללה אמרו כי התוכניות החדשות הן תולדה של ביקוש ודרישות שוק התעסוקה בתחום התקשורת.
במכללה האקדמיה ספיר אמרו כי השיווק הדיגיטלי במתפתח ומתעצם בעידן זה, מביא איתו ביקוש וצורך בשילוב תחומים ותכנים משני העולמות: תקשורת ושיווק טכנולוגי. העולם התעסוקתי המתפתח של השיווק הדיגיטלי דורש פעמים רבות שילוב של הנושאים הנלמדים בתכנית לתקשורת ובתכנית לשיווק טכנולוגי. בהתאם לכך, נפתח התואר הדו החוגי החדש בתקשורת ושיווק טכנולוגי ומטרת הלימודים בתכנית החדשה היא להעניק לסטודנטים את הבסיס התאורטי, העסקי, הטכנולוגי והמעשי להשתלבות בתחום חדשני ומתפתח של עולם השיווק הדיגיטלי.
תוכנית הלימודים המתפרסת על פני שלוש שנות לימוד, ומעניקה 120 נקודות זכות – מחציתן משיווק טכנולוגי ומחציתן מתקשורת. הלימודים בשיווק טכנולוגי יעניקו לסטודנטים הבנה והכשרה בתחומים השיווקיים-עסקיים וטכנולוגיות שיווק דיגיטלי מתקדמות. הלימודים בתקשורת יעניקו לסטודנטים פרקטיקה והעמקה בתקשורת שיווקית ומדיה דיגיטלית.
התוכנית הדו-חוגית בתקשורת ולימודים רב תחומיים מספקת יריעה לימודית במדעי ההתנהגות המאפשרת לבוגרים להבין את נפש האדם על היבטיה השונים ואת עולם התקשורת (אקדמית ומעשית) לצד היבטים מעשיים של עולם התקשורת ועולם הפסיכולוגיה.
תכנית הלימודים תעסוק רבות בחיבורים בין ההבנות מתחום הפסיכולוגיה (כמו הבנת תופעת הדיכאון או החרדות) לבין עולם הרשתות החברתיות או הטכנולוגיה התקשורתית החדשה.
ד"ר מוטי גיגי, ראש המחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר, אמר: "אנחנו שמחים על פתיחת שתי תכניות דו-חוגיות על מנת לאפשר למועמדים בחירות נוספות לצד לימודי ליבת התקשורת. כמו גם הרצון להשתלב במערכת החינוך העל יסודית כמורים או כרכזים של תחום התקשורת. כל זאת לצד שינוי תוכנית הלימודים שנעשתה שנה שעברה שהפכה את הלימודים במחלקה לכל שיעור שלישי מעשי".