השיגור מארה"ב: "אנחנו על סף מרוץ חלל חדש"
לראשונה מאז יולי 2011 שוגרו מארה"ב שני אסטרונאוטים לחלל. זו הייתה הפעם הראשונה שבה השתמשו בחללית של חברה פרטית. מומחה בתחום בריאיון לאולפן ynet: "לקראת אמצע העשור נראה את העניינים מתחממים"
היסטוריה כפולה בחלל: ארצות הברית הייתה תלויה בתשע השנים האחרונות ברוסיה בשיגור אסטרונאוטים לחלל, אך אמש (שבת) המצב השתנה כששני אסטרונאוטים אמריקנים שוגרו באמצעות חללית דרגון של חברת SpaceX ובכך הפכו דגלאס (דאג) הרלי ורוברט (בוב) בנקן לשני האסטרונאוטים הראשונים שמשוגרים לחלל בחללית של חברה פרטית.
טל ענבר, מומחה בתחום חלל וטילאות, התייחס בריאיון לאולפן ynet למשמעויות הרבות של השיגור ההיסטורי: "זה יום היסטורי מאוד, לא רק מהסיבה שארצות הברית חוזרת לחלל באמצעות משגר מתוצרתה וחללית אמריקנית, אלא אנחנו מדברים על דור חדש של חללית מאוישת בפעם הראשונה מאז 1981. כלומר, הפעם האחרונה ששיגרו חללית חדשה הייתה באפריל 1981 עם מעבורת חלל אמריקנית. מעבר לכך, ההסתמכות על השוק הפרטי היא כמובן היום הרבה יותר בולטת. נראה בהמשך השנה הזו עוד חללית דומה של חברת בואינג, שגם היא תספק שירותי הסעות לאסטרונאוטים אמריקנים".
הוא דיבר גם על מדינות נוספות המחזקות את אחיזתן בחלל. ענבר: "אנחנו רואים יותר ויותר פעילות גם מאוישת וגם לא מאוישת משתי מדינות - הודו וסין. רוסיה גם פעילה כמובן בתחום הזה, אבל פחות מאשר ההשקעות שאנחנו רואים היום. להגיד שאנחנו על סף מרוץ חלל חדש - זה לא יהיה מוגזם, אבל עוד חזון למועד".
ענבר סבור כי מרוץ החלל צפוי להתחמם בשנים הקרובות, במיוחד עם הכוונות של נאס"א לחזור לירח בשנת 2024: "לקראת אמצע העשור נראה את העניינים מתחממים. סין עומדת לבנות תחנת חלל חדשה וממש לפני שבועות ניסתה חללית די דומה לדרגון, כך שהולך להיות מעניין".
בנאס"א וב-spaceX עדכנו כי השיגור עבר בהצלחה והשלב הראשון של המשגר נחת בהצלחה על משטח שהוצב באוקיינוס האטלנטי. 12 דקות לאחר השיגור נמסר כי החללית הופרדה מהשלב השני של המשגר והיא עושה את דרכה לתחנת החלל הבינלאומית. בשידור של נאס"א נראו שני האסטרונאוטים כשהם יושבים בחללית הדרגון הנמצאת בחלל.
בהמשך הם קיבלו אישור להוריד את חליפות האסטרונאוטים. על פי התכנון, בשעה 17:30 (שעון ישראל) חללית הדרגון תתחבר לתחנת החלל הבינלאומית וכעבור כמה שעות - ייצאו שני האסטרונאוטים מהחללית ויצטרפו אל חבריהם השוהים בתחנה - הנמצאת כ-300 ק"מ מעל כדור הארץ.