שתף קטע נבחר
 

"מדינת ישראל צריכה להוביל בחיבור של טכנולוגיה, מדע ורפואה"

על רקע משבר הקורונה והצורך הדחוף בהקמת תשתית רפואה דיגיטלית חדשנית, המועצה להשכלה גבוהה אישרה תואר ייחודי ראשון מסוגו בעולם בטכנולוגיות דיגיטליות ברפואה ב-HIT. "מצפים ליצור רופאים עם גישה טובה יותר"

בשיתוף המכון הטכנולוגי חולון  

 

צילום: ניצן דרור

צילום: ניצן דרור

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

על רקע משבר הקורונה והצורך הדחוף בהקמת תשתית רפואה דיגיטלית חדשנית, המועצה להשכלה גבוהה אישרה תואר ייחודי ראשון מסוגו בעולם בטכנולוגיות דיגיטליות ברפואה.

 

היום (ג') התקיימה במכון הטכנולוגי בחולון ההכרזה הרשמית אודות תכנית הלימודים ייחודית במעמד שר משאבי המים וההשכלה הגבוהה זאב אלקין, נשיא מכון HIT פרופ' אדוארד יעקובוב, יו"ר ות"ת פרופ' יפה זילברשץ, מנהל בית החולים איכילוב פרופ' רוני גמזו, פרופסור אידו פרלמן, סגן יו"ר המל"ג ופיני כהן יו"ר חבר הנאמנים.

 

על פי תכנית הלימודים החדשה, סטודנטים יוכלו ללמוד טכנולוגיות דיגיטליות ברפואה בתחומים כגון בינה מלאכותית, ביג דאטה, רפואה מרחוק ורובוטיקה במסלול ייחודי שנרקם בשיתוף מרכזים רפואיים מובילים בארץ. בוגרי המסלול ישולבו בתעשיית הביו-מד והאינפו-מד, חלקם יוכלו להמשיך לתואר ד"ר ברפואה במסלול 4 שנתי בהתאם לתנאי הקבלה במוסדות הלימוד האקדמיים.

   (צילום: יח
מימין לשמאל: פרופ' אדו פרלמן, סגן יו״ר המל״ג; פרופ׳ אדוארד יעקובוב נשיא HIT; פרופ׳ יפה זילברשץ, יו"ר ות"ת; השר זאב אלקין; פנחס כהן יו״ר חבר הנאמנים במכון. (צילום: יח"צ)

"אנחנו צריכים יותר מדע ברפואה, יש צורך בכל מדינות העולם לטפל במחלות בצורה חכמה יותר", אמר פרופ' רוני גמזו. "אנחנו לא יודעים מספיק. הבנו מתוך אירוע הקורונה שצריך להשקיע יותר בטכנולוגיה, בחיבור לביולוגיה, כי מה שהביא לפיתוח תעשיית הטק למיניה צריך להגיע עמוק יותר גם בעולם הרפואי".

 

לדבריו, התכנית תתרום לזה. "אנו מצפים ליצור רופאים עם גישה טובה יותר, גנטית, שיבינו לא רק בטכנולוגיות הרגילות את מדע הנתונים, את הטכנולוגיה הרובוטית, הננו, החומרים - הם אלה שיאיצו קדימה את עולם הרפואה. מדינת ישראל צריכה להיות מעבר לממציאת הטכנולוגיות - אלא להוביל את העולם כמי שמחברת בין טכנולוגיה מדע ורפואה".

 

המטרה - מאות בוגרים שישתלבו בעולם של רפואה וטכנולוגיה

מטרת התכנית היא ליצור קידמה ישראלית בינלאומית בהתמודדות עם אתגרי הרפואה. תוך מספר שנים יוכשרו מאות בוגרות ובוגרים בעלי הכשרה משולבת של רפואה וטכנולוגיה והיכרות עם מערכות רפואיות חכמות, רפואה מרחוק, עיבוד נתוני עתק ופיתוח טכנולוגיות רפואיות פורצות דרך במענה לצרכים קליניים מתפתחים.

 

בוגרי התכנית יוכלו להשתלב מיידית בעמדות מפתח בבתי חולים, קופות חולים, חברות פארמה, חברות ביטוח רפואי וחברות הזנק ויפתחו את התשתית הטכנולוגית של רפואת העתיד. כמו כן, הבוגרים יוכלו להמשיך ללימודי רפואה (בתכנית 4 שנתית), בהתאם לתנאי הקבלה של בתי הספר לרפואה ויהיו הרופאים הדיגיטליים הראשונים בעולם.

   (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

ד"ר רפאל ברכאן, ראש רשות למחקר, חדשנות ובינלאומיות ב-HIT והוגה התכנית אמר כי: "בכל המוסדות האקדמיים בארץ ובעולם אין תכנית מקבילה לזו, אף כי ניכרת בעת האחרונה מגמה גוברת להדגשת הצורך בכך". ברכאן ציין שישראל היא מעצמה בבריאות דיגיטלית. "כיום פועלות בישראל מאות חברות טכנולוגיות בתחום, כאשר מדי שנה עולה מספרן - בשנת 2017 ההשקעה בתחום זינקה והגיעה לסכום של כ- 375 מיליון דולר ובעקבות משבר הקורונה התופעה רק תגדל ותתעצם".

 

התכנית - "פריצת דרך"

"אנחנו עושים היסטוריה עם פתיחת התוכנית הראשונה מסוגה בארץ ובעולם ברפואה דיגיטלית", אמר השר אלקין. "ועל הפרק הזה ידברו רבות".

 

"אחד מהאתגרים הגדולים של מערכת ההשכלה שלנו זה לנסות לראות לאן אנחנו הולכים כמדינה כמשק וכמדע. ולהתאים את כל מערך ההכשרה מתוך התפיסה הזו מתוך ראייה כוללת. לכן מה שנעשה כאן הוא ללא ספק פריצת דרך".

 

"אנחנו נמצאים בתקופה מאוד מאתגרת, בתקופה שבה המילים בריאות ורופא פותחות את מהדורות החדשות שלנו. היינו אולי מוותרים על זה, אם כבר הגענו לשם אני חושב שזו הזדמנות מצוינת להבין את החשיבות של התחום הזה", הוסיף. 

 

מי שמסתכל על העתיד של תחום הרפואה מבין את החשיבות של האירוע כאן היום. אין ספק שעולם הרפואה זה העולם של מחר ולכן כל כך חשוב להתכונן אליו היום", סיכם אלקין.

 

"קבלת התואר מותנית באישור המל"ג"

 

בשיתוף המכון הטכנולוגי חולון

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים