שתף קטע נבחר
 

מהחלל אל המקום העמוק ביותר בעולם

היסטוריה במצולות: האסטרונאוטית קתי סליבאן, האמריקנית הראשונה שהלכה בחלל, הפכה לראשונה שצללה לתהום צ'לנג'ר

 

קייטי סליבאן אסטרונאוטית צללה למקום העמוק בעולם שקע מריאנה ()
סליבאן ווסקובו, לפני הצלילה לתהום

 

צעדה בחלל מחוץ לצ'לנג'ר - וצללה למעמקים, אל עומק צ'לנג'ר: קתי סליבאן, גאולוגית ואסטרונאוטית לשעבר בנאס"א, הפכה לאישה הראשונה שהגיעה לנקודה העמוקה ביותר בכדור הארץ, תהום צ'לנג'ר שבשקע מריאנה, המכונה גם תהום מריאנה. סליבאן, בת 68, הייתה בכלי השיט LF שביצע ביום ראשון צלילת מחקר באוקיינוס השקט, בעומק של יותר מ-10,600 מטר מתחת לפני הים.

 

ב-1984 הייתה סליבאן האישה האמריקנית הראשונה שביצעה הליכת חלל, לאחר שיצאה אל מחוץ למעבורת החלל צ'לנג'ר. כעת היא האדם השמיני בעולם שהגיע לתחתית תהום צ'לנג'ר, הנקודה הימית הידועה הנמוכה ביותר בעולם, שעומקה נע מ-10,898 עד 10,916 מטרים. שני הראשונים, דון וולש וג'יימס פיקארד, עשו זאת ב-1960. גם במאי "טיטניק", ג'יימס קמרון, הגיע לעומק התהום, ב-2012.

 

תהום צ'לנג'ר, המקום העמוק בעולם

תהום צ'לנג'ר, המקום העמוק בעולם

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 
קייטי סליבאן אסטרונאוטית צללה למקום העמוק בעולם שקע מריאנה ()
סליבאן כאסטרונאוטית, לפני 36 שנה

 

סליבאן, שהייתה בשלושה מסעות לחלל, הפכה בכך לאדם הראשון שביצע הליכת חלל ושהגיע למקום העמוק ביותר בכדור הארץ. לאחר ארבע שעות של ירידה למעמקים עם שותפה ויקטור וסקובו, חוקר שמימן את המשימה ושעבורו הייתה זו הפעם החמישית בשקע מריאנה, השניים שהו בעומק התהום כשעה וחצי.

 

"יום של פעם בחיים"

לאחר שחזרו לספינת האם, סליבאן ווסקובו שוחחו טלפונית עם תחנת החלל הבינלאומית. "כאוקיינוגרפית וכאסטרונאוטית זה היה יום נפלא, יום של פעם בחיים. לראות את פני תהום צ'לנג'ר ואז להשוות רשמים עם הקולגות שלי בתחנת החלל", אמרה סליבאן.

 

קייטי סליבאן אסטרונאוטית צללה למקום העמוק בעולם שקע מריאנה ()
"היה תענוג". סליבאן לצד וסקובו

 

"עשינו היסטוריה היום ואז יכולנו לחלוק את החוויות שלנו עם תחנת החלל", אמר וסקובו. "היה תענוג להיות עם קתי, הן כאוקיאנוגרפית בצלילה, והן כאסטרונאוטית בשיחה עם תחנת החלל". שקע מריאנה נמצא כ-200 ק"מ מזרחית לאיי מריאנה הסמוכים לפיליפינים. כעת יחזרו השניים לאי גואם, אליו הם צפויים להגיע ב-15 ביוני.

 

כלי השיט למחקר תת-ימי LF הוא הראשון בהיסטוריה שהגיע לנקודה העמוקה ביותר בעולם. "יותר אנשים הגיעו לירח מאשר למקום הזה", אמר ראש המשימה, רוב מקאלום. במעמקים כאלה, שמאופיינים בלחצים חזקים מאוד, חושך מוחלט וטמפרטורות קפואות, רק מיקרו-אורגניזמים מיוחדים יכולים לשרוד.

 

תהום צ'לנג'ר התגלתה על ידי הספינה הבריטית צ'לנג'ר, לפני כמעט 150 שנה. מאז חוקרים רבים רצו למדוד את עומקה – וגם התווכחו מי היה הראשון שהגיע לנקודה העמוקה ביותר. וסקובו בטוח שהוא היה הראשון, ב-2019. ג'יימס קמרון טען מנגד כי הוא הגיע ב-2012 לנקודה עמוקה יותר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים