שתף קטע נבחר
 

מסע הסברה: אל תאכילו חיות בר

ברשות הטבע והגנים מצאו כי רוב הישראלים אינם זוכרים שאסור להאכיל חיות בר במהלך טיול. לכן החל קמפיין חדש

מטיילים רבים יודעים שהאכלת חיות בר בטבע מזיקה להן, אך לא זוכרים שאסור לעשות זאת על מנת שלא לפגוע בבעלי החיים. בנוסף הדבר גם אסור. כך עולה ממחקר שנערך לאחרונה. בעקבות תוצאות המחקר משיקה רשות הטבע והגנים מהלך הסברה חדש לרענון והעצמת המסר כי האכלת חיות בר מזיקה, מסכנת אותן ומייצרת תלות בינן לבין האדם ולכן יש להימנע מכך.

 

 

המחקר, שנערך באגף ההסברה של רשות הטבע והגנים, האמונה בישראל על הגנת חיות הבר, באמצעות מכון המחקר רושינק, מגלה כי על אף המודעות הרבה לנושא זה, רוב מוחלט של הישראלים לא זוכרים לציין כי אסור להאכיל חיות בר כאשר מטיילים בטבע.

 

ארכיון (צילום: shutterstock)
ארכיון(צילום: shutterstock)

 

מהמחקר עולה כי רוב המשתתפים בסקר, שנשאלו כשאלה פתוחה ובלתי נעזרת לגבי מהם הדברים העיקריים שאסור לעשות בזמן טיול בטבע, ציינו בעיקר את האיסור ללכלך את הטבע (72%), את האיסור להדליק אש או להשאיר אש דולקת (53%) ואת האיסור לקטוף פרחים (40%). זאת כאשר רק 5% מתוך הנשאלים זכרו לציין את האיסור להאכיל את חיות הבר.

 

זאת, אחרי איסור לרדת משבילים מסוכנים (21%), נקיטת משנה זהירות במקומות מסוכנים (12%), איסור הרמת אבנים (10%), איסור טיול במזג אוויר קיצוני (8%) ואף איסור להיכנס לשדה מוקשים (5%).

 

בעוד רק מיעוט משתתפי המחקר זכרו לציין את איסור האכלת החיות, בשאלות שנועדו לבדוק את רמת המודעות סביב סוגיית האכלת חיות בר, רוב המשתתפים הציגו רמת הבנה גבוהה בנושא. כך לדוגמה: כ-80% ממשתתפי המחקר ציינו כי אינם מסכימים כי חיות הבר יודעות מה טוב להן, ואם הן אוכלות את האוכלת שאנחנו נותנים להם, סימן שזה טוב. כ-79% מהמשיבים אינם מסכימים כי לחיות הבר חסר אוכל בטבע, והן זקוקות לעזרה שלנו במזון. כ-77% מהמשיבים אינם מסכימים כי האוכל שאנחנו שנותנים לחיות בר, עוזר להן לגדל את הגורים שלהן. במקביל, כ-67% מהמשיבים שהינם הורים ציינו שהם מעריכים שיגלו התנגדות במקרה שילדיהם ירצו להאכיל חיות בר.

ארכיון (צילום: shutterstock)
ארכיון(צילום: shutterstock)

 

לאור הממצאים במחקר, שהתבסס על 400 ראיונות, המהווים מדגם אקראי ארצי מייצג של הורים יהודים דוברי עברית, שיש להם לפחות ילד אחד בגילאי 3 עד 15, משיקים ברשות הטבע והגנים מהלך הסברה חדש שנועד לרענן ולהעצים את המסר כי האכלת חיות בר מזיקה, מסכנת אותן וגורמת לתלות בינן לבין האדם ועל כן חשוב ויש להימנע מכך.

 

מהלך ההסברה יבוא לידי ביטוי בשילוט והסברה בשמורות הטבע והגנים הלאומיים ובערוצי הדיגיטל. מנכ"ל רשות הטבע והגנים, שאול גולדשטיין, אמר: "האחריות לחיי חיות הבר נופלת על כולנו. לחיות הללו, שמהוות חלק מהותי מהארץ שלנו, אין נציגות בכנסת ובוועדות! אנחנו מבקשים בשמן - אל תאכילו אותן ואל תשאירו לכלוך וזבל!".

 

מנהלת אגף הסברה ברשות הטבע והגנים, מזי מגנאז'י מוסקוביץ, אמרה: "מהלך ההסברה נולד מתוך קונפליקט ומפגשים לא רצויים שהופכים לתדירים בשנים האחרונות בין האדם לחיות הבר הנובעים מרמת סניטציה ירודה בשטחים הפתוחים ובמרחבים עירונים ומהאכלת חיות בר במזון שמקורו באדם. זאת, עם קשר ישיר למקרי כלבת ותוקפנות לא רצויה של חיות בר, כמו במספר מקרים שתועדו בשנים האחרונות בהם זאבים התקרבו יתר על המידה למטיילים בדרום".

 

מגנאז'י מוסקוביץ הוסיפה: " מעבודת מטה שהובלנו בשיתוף האקולוגים של הרשות עולה כי הסכנה הגדולה וההרסנית לחיות הבר סביב האכלתן היא התלות שנוצרת בינן לבין האדם ומזונו. המחקר סייע לנו להבין כי ישנה מודעות מסוימת בקרב הציבור הרחב שמזון ופסולת של האדם פוגעים בחיות הבר ובהתנהגותן הטבעית אך מצד שני הדבר לא מספיק חד וברור בזיכרונו. על כן יש לרענן ולהעצים עוד יותר את המסרים בשיטות חדשניות ויצירתיות – שלא צריך ואף אסור להאכיל את חיות הבר באופן ישיר או עקיף עם פסולת שמשאירים בשטח, כדי לשמור על יכולתן, על כושרן ועל חושיהן הטבעיים כך שלא יהפכו לתלותיות ונזקקות".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים