שתף קטע נבחר
 

בדרך לאפריקה: חסידות ראשונות נצפו בארץ הקיץ

אנשי החברה להגנת הטבע תיעדו בכפר רופין כמה חסידות לבנות, שעושות את דרכן לאפריקה - שם ישהו בחורף. עיקר החסידות יעברו אותנו באוגוסט ובספטמבר

החלה עונת הנדידה: מדי שנה חולפות כ-600 אלף חסידות בישראל בחודשי הסתיו, בחזרה מאזורי הקינון באירופה ובמרכז אסיה בדרכן לאפריקה - שם הן שוהות בחודשי החורף. אבל השנה עונת הנדידה כבר החלה, למרות שאנחנו באמצע הקיץ.

 

חסידות השבוע בעמק החולה (צילום: לירון שפירא, החברה להגנת הטבע)
חסידות השבוע בעמק החולה(צילום: לירון שפירא, החברה להגנת הטבע)

 

דן אלון, מנהל מרכז הצפרות של החברה להגנת הטבע, הסביר כי החסידות הלבנות מתחילות לעזוב את אזורי הקינון שלהן בדרכך לאפריקה, לאחר שהימים מתחילים להתקצר. "עיקר החסידות יעברו אותנו בחצי הראשון של אוגוסט ובחצי הראשון של ספטמבר, אולם כפי שאנו רואים, החסידות הראשונות כבר כאן - מבלות בבריכות הדגים, ניזונות מדגים מתים שנמצאים בצידי הבריכות ומסייעות לחקלאים להיפטר מהנברנים שמזיקים להם בשדות. המראה המרהיב הזה של נדידת החסידות ההמונית יגיע אלינו ממש בקרוב, ובינתיים אלו הראשונות שפוקדות אותנו בעמק המעיינות ובצפון הארץ".

 

את התיעוד המיוחד צילמו אנשי החברה להגנת הטבע במסגרת סיור צפרות בבקעת הירדן ומרכז הצפרות בכפר רופין.

 

עמיר בלבן, מנהל תחום הטבע העירוני בחברה להגנת הטבע, הוסיף כי מקווי המים של מדינת ישראל, לפחות מה שנשאר מהם, משמש את החסידות כתחנת מעבר חשובה מאוד בנדידה דרומה. "בעבר, היו פה ביצות שהיו חלק מהנוף של ישראל, בעמקים הצפוניים בעיקר, אבל גם בשפלת יהודה, אך לאור הפיתוח האינטנסיבי מאז קום מדינה וייבוש רוב מקווי הים והפיכתם לחקלאות או לבריכות דגים, נוצר לא פעם קונפליקט. בשנים האחרונות, עקב המשבר בענף המדגה, מקווי המים המיובשים חזרו לשרת את הטבע הישראלי והפרויקט בעמק בית שאן הוא ניצן להחזרתם של מקווי המים בעמקים הצפוניים, שמשלבים שמירת טבע, תיירות, נופש פעיל".

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: לירון שפירא, החברה להגנת הטבע
החסידות הראשונות שתועדו השנה
צילום: לירון שפירא, החברה להגנת הטבע
מומלצים