שתף קטע נבחר
 

מהכוורת אל הצנצנת: ביקור במפעל יד מרדכי

ראש השנה הוא חג הדבש שלנו - סמל להתחלה חדשה ומתוקה, אבל כיצד מגיע הדבש שאוספות הדבורים אל הצנצנות, מה קורה לו בדרך ומה תפקידם של הדבוראים? יצאנו לסיור במפעל יד מרדכי. צפו

בשיתוף יד מרדכי

 

מכוורת יד מרדכי היא מחלוצות הדבש בישראל ומהיצרניות המובילות של מוצרי מזון מהטבע. המכוורת החלה לפעול כבר ב-1936, אז למדו מייסדי הקיבוץ את רזי הדבוראות מחיילים אוסטרלים ובריטים ששהו בארץ. מיד עם העלייה על הקרקע הפך ענף הדבוראות לענף העיקרי של הקיבוץ ובהמשך הופץ הדבש הטהור לרחבי המדינה שבדרך. 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

ב-1943, לאחר מרד גטו ורשה, אימץ הקיבוץ הצעיר את שם מנהיג המרד, חבר השומר הצעיר מרדכי אנליביץ', והמכוורת שינתה את שמה ל"מכוורת יד מרדכי".

 

לאחר מלחמת השחרור, במהלכה התקיים הקרב המפורסם ביד מרדכי, החלה תנופת בנייה והתפתחות בקיבוץ. הוקמו ענפי חקלאות חדשים והמכוורת הצעירה החלה לבסס את מעמדה. שיטות חדשניות ומתקדמות נלמדו, הוקם מכון רדיית דבש מתקדם, מספר הכוורות גדל ואומצו שיטות מתקדמות לבקרה על איכות הדבש ומוצריו.

 

מספר הכוורות צמח מעשרות בודדות ליותר מ-4,000, ופעילות הדבש התרחבה למוצרי מכוורת נוספים, כמו מזון מלכות, פולן, פרופוליס ועוד.

 

עד 1986 פעלה יד מרדכי כמכוורת חקלאית לכל דבר – כזו שמגדלת את תוצרתה ומשווקת אותה. באותה שנה הסיפור השתנה לתמיד - במקביל למכוורת החקלאית שהמשיכה להתפתח ולהתמחות בתחומה, יצר הקיבוץ חברה חדשה המתמחה בשיווק דבש ותוצרי דבורה, אריזה ופיתוח מוצרים.

 

הכתבה מוגשת בשיתוף יד מרדכי

 

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים