ארז קומרובסקי עם מתכון לפיתה במחבת
מאותגרי האפייה, התפקדו: חשבתם שפיתה אפשר רק לקנות? השף ארז קומרובסקי מלמד איך להכין פיתה במחבת, ונותן מתכון שגם מי שלא חובב אפייה יצליח להכין
אביהו שפירא
פיתה ביתית במחבת עם פרג
המצרכים:
1 ק"ג קמח פוקצ'ה
30 גר' שמרים טריים או / כף שמרים יבשים
30 גר' סוכר
1/2 1 כפות מלח
3/4 2 - 3 כוסות מים
4-5 כפות פרג טרי, לא טחון
3 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
- לשים את הקמח, המים, הסוכר והשמרים יחד בקערת לישה עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הפרג וממשיכים בלישה.
- מוסיפים מלח ושמן זית, ולשים עוד 3-4 דקות. מניחים את הבצק בקערה משומנת, ונותנים לו לתפוח במשך כ-1/2 שעה. מורידים את הבצק, ומתפיחים במשך 1/2 שעה נוספת. חוזרים על התהליך 4 פעמים בסך הכל (כל התהליך אמור לקרחת לכם שעתיים).
- מחלקים את הבצק ל-15 כדורים, ומתפיחים כשעה. מרדדים לפיתות בעובי 1/2 ס"מ, בערך.
מתפיחים בין 1/2 שעה לשעה, ואופים במחבת יבשה מצד אחד כ-3 דקות ואחר כך מהצד השני.
- יצאו לכם פיתות עם כיס נפלא, שיהיה כיף לאכול עם לבנה או עם קוטג'.
ארז והפיתה
צילום: אביהו שפירא
מומלצים