שתף קטע נבחר
 

ארז קומרובסקי עם מתכון לפיתה במחבת

מאותגרי האפייה, התפקדו: חשבתם שפיתה אפשר רק לקנות? השף ארז קומרובסקי מלמד איך להכין פיתה במחבת, ונותן מתכון שגם מי שלא חובב אפייה יצליח להכין

אביהו שפירא

אביהו שפירא

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)

פיתה ביתית במחבת עם פרג

המצרכים:

1 ק"ג קמח פוקצ'ה

30 גר' שמרים טריים או / כף שמרים יבשים

30 גר' סוכר

1/2 1 כפות מלח

3/4 2 - 3 כוסות מים

4-5 כפות פרג טרי, לא טחון

3 כפות שמן זית

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)
 

 

 

אופן ההכנה:

  1. לשים את הקמח, המים, הסוכר והשמרים יחד בקערת לישה עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הפרג וממשיכים בלישה.
  2. מוסיפים מלח ושמן זית, ולשים עוד 3-4 דקות. מניחים את הבצק בקערה משומנת, ונותנים לו לתפוח במשך כ-1/2 שעה. מורידים את הבצק, ומתפיחים במשך 1/2 שעה נוספת. חוזרים על התהליך 4 פעמים בסך הכל (כל התהליך אמור לקרחת לכם שעתיים).
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  3. מחלקים את הבצק ל-15 כדורים, ומתפיחים כשעה. מרדדים לפיתות בעובי 1/2 ס"מ, בערך.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)

     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
    מתפיחים בין 1/2 שעה לשעה, ואופים במחבת יבשה מצד אחד כ-3 דקות ואחר כך מהצד השני.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  4. יצאו לכם פיתות עם כיס נפלא, שיהיה כיף לאכול עם לבנה או עם קוטג'.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
     

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
ארז והפיתה
צילום: אביהו שפירא
מומלצים