שתף קטע נבחר
 

כולל וודקה: ארז קומרובסקי מכין בורקס מנגולד מהסרטים

משחקים בבצק: למה לקנות בורקס בסופר מרקט אם אפשר להכין לבד בבית, ואפילו לשדרג אותו עם תוספת סודית? השף ארז קומרובסקי מלמד איך להכין בורקס במילוי מנגולד וגבינה (ואף מילה על הוודקה שהוא מחביא בפנים)

צילום: אביהו שפירא

צילום: אביהו שפירא

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

  

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)
 

בורקס פילאס במילוי מנגולד וגבינה

המצרכים:

1 ק"ג קמח רגיל (רב תכליתי)

1/2 2 כפות חומץ בן יין לבן 

1/2 1 - 2 כפות וודקה

1/2 1 כף מלח

3/4 1 - 2 כוסות מים

1 כוס שמן

למילוי -

1/2 ק"ג מנגולד

מעט מלח גס

300 גר' גבית צאן, מפוררת

100 גר' קשקבל, מגוררת

פלפל לבן גרוס דק

מעט מוסקט

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)
 

 

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק - לשים את כל חומרי הבצק בין 8-10 דקות (הבצק לא אמור להיות רך מדי), ומעבירים למקרר בכלי מוצף בשמן תירס ל-24 שעות. מוציאים מהמקרר, ומחלקים את הבצק ל-20 כדורים.

     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
     
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
     

  2. מכינים את המילוי - מפרידים בין החלק הירוק של המנגולד לחלק הלבן. שוטפים היטב ומייבשים. מפזרים מלח ים גס על העלים הקרועים, ומשפשפים את העלים בין כפות הידיים.
  3. משאירים את העלים במסננת במשך 1/2 שעה, וסוחטים היטב. מערבבים את העלים עם הפלפל, הגבינות והמוסקט.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)

     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  4. פותחים את כדור הבצק כך שיהיה בעובי של נייר, ומקפלים בעדינות כמו מעטפה.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  5. מניחים את המילוי לאורך הבצק, ומגלגלים. קושרים קצוות כמו "סוכרייה".
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  6. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 30 דקות, או עד להזהבה וקריספיות. מגישים עם יוגורט וזוללים מיד.

טיפ:

אפשר ורצוי למרוח בביצה לפני האפייה, ולבזוק מעל שומשום מלא.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
בורס במילוי מנגולד וגבינה
צילום: אביהו שפירא
מומלצים