מהמטבח התימני: ארז קומרובסקי מכין קובנה
כשפולני מכין אוכל תימני זה מוכרח להיות מעניין - השף והאופה ארז קומרובסקי מלמד איך להכין קובנה תימנית עם טוויסט של גבינת פרמזן וסמנה
צילום: אביהו שפירא
קובנה פרמזן
המצרכים:
לבצק -
1 ק"ג קמח רגיל
1/2 2 כוסות מים
1 כף שמרים יבשים (או 40 גר' שמרים טריים)
1/2 1 - 1/4 1 כפות מלח
1 ביצה
50 גר' חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות קטנות
150-200 גר' גבינת פרמזן איכותית, מגוררת דק
לפתיחת הבצק -
250-300 גר' סמנה (חמאה מזוקקת)
אופן ההכנה:
- לשים את כל חומרי הבצק חוץ מהחמאה, הפרמזן והמלח במשך 6-7 דקות עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את קוביות החמאה, ולשים עד לאיחוד החומרים.
- מוסיפים מלח ופרמזן, וממשיכים ללוש את הבצק במשך מספר דקות נוספות. שמים בצד למנוחה במשך 1/2 שעה.
- פותחים את הבצק לכדורים, וכל כדור משטחים דק דק למלבן על משטח משומן בסמנה. מורחים כל מלבן בסמנה, מקפלים ומגלגלים.
- שמים את העיגולים בתבנית קובנה עגולה ומשומנת בסמנה, ומתפיחים כשעה. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות בין 50-60 דקות.
- אחרי האפייה מניחים להתקרר בתוך התבנית כ-10 דקות, ואוכלים מיד.
הקובנה של ארז
צילום: אביהו שפירא
מומלצים