ארז קומרובסקי: כך תכינו לחם פרנה מרוקאי
רגע לפני הפרידה מהקמח, האופה ארז קומרובסקי מגיש מתכון ללחם מרוקאי, שכל מה שאתם צריכים בשבילו זה רק קצת סבלנות בשלב התפחת הבצק
פרנה על חלוקי נחל
המצרכים:
1 ק"ג קמח פוקאצ'ה
700-750 גר' מים קרים
40 גר' שמרים טריים (או 1 כף גדושה שמרים יבשים)
1/2 כוס שמן זית
1/4 1 כף מלח
1 כף זרעוני אניס (מומלץ גם למי שלא אוהב ערק, הטעם של האניס מפתיע בתוך הלחם)
אופן ההכנה:
- יוצקים 650 מ"ל מים לקערת לישה, מוסיפים את הקמח. מוסיפים את השמרים, ומערבבים עם הקמח בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את המלח ואת זרעוני האניס, וממשיכים ללוש במשך 5 דקות. יוצקים פנימה את שמן הזית, וממשיכים ללוש עד שהבצק מתאחד.
- מעבירים לקערה משומנת בשמן זית, ומתפיחים במשך 3/4 שעה. מפילים את הבצק וממשיכים להתפיח.
- מניחים בצד להתפחה נוספת במשך 3/4 שעה. מפילים את הבצק וממשיכים בהתפחה עוד 3/4 שעה.
- מחלקים את הבצק ל-6 כדורים, מניחים על משטח מקומח היטב ומתפיחים כשעה. בינתיים מחממים את התנור והטאבון ל-280 מעלות (חום מקסימלי), ומכניסים לשליש התחתון של התנור תבנית מרופדת בחלוקי נחל.
- פותחים בעדינות את הכדור, ומניחים על חלוקי הנחל הלוהטים. אופים כ-1/2 שעה או עד שהלחם מוכן.
- הופכים, מניחים על הרשת, וזוללים.
פרנה על חלוקי נחל
צילום: אביהו שפירא
מומלצים