עומר מילר מגיש: 3 מתכונים
קציצות בקר עם פול ירוק, תבשיל טלה בבישול ארוך ואוסובוקו טלה עם שומר וכרישה: מחפשים מנה עיקרית לערב החג? לעומר מילר יש 3 מתכונים בשבילכם
קציצות בקר עם פול ירוק טרי
המצרכים:לקציצות-
500 גר' בשר בקר טחון
1 ביצה
1 כוס עלי פטרוזיליה ו/או עלי כוסברה קצוצים
2 שיני שום כתושות
1 בצל קטן קצוץ
1 תפוח אדמה קטן מגורר
קורט סודה לשתייה
1/2 כפית ראס אל חנות
מלח ופלפל שחור גרוס
לרוטב-
שמן זית לטיגון
1 בצל קצוץ
2 שיני שום פרוסות
600 גר' פול ירוק קלוף טרי
5-4 חוטי זעפרן
2 כפיות ראס אל חנות או תערובת של אגוז מוסקט וקינמון
קורט צ'ילי טחון
קורט פפריקה אדומה
מלח, פלפל שחור גרוס
קליפה ומיץ מלימון אחד
1 כוס עלי פטרוזיליה ו/או כוסברה קצוצים
אופן ההכנה:
- מכינים את הקציצות - מערבבים את כל חומרי הקציצות יחד. טועמים, ומתקנים תיבול.
- יוצרים קציצות מהתערובת, ומטגנים במחבת עם שמן זית במשך כדקה מכל צד. מעבירים לנייר סופג.
- מכינים את הרוטב - בסיר רחב מטגנים בצל ושום במשך כשלוש דקות. מוסיפים שתי כוסות מים רותחים, ומתבלים בראס אל חנות וזעפרן. מערבבים היטב.
- מבשלים את המנה - מוסיפים לתערובת הרוטב את הקציצות, פול ירוק ופטרוזיליה ומבשלים על אש קטנה במשך כ-45 דקות.
תבשיל צוואר טלה בבישול ארוך
המצרכים:
צוואר טלה, פרוס לפרוסות בעובי 3 ס"מ כל אחת
שמן זית
מלח, פלפל שחור
3 גזרים, חתוכים לקוביות גדולות
2 בצלים, חתוכים לקוביות גדולות
2 ראשי שומר, חתוכים לשישה פלחים כל אחד
1 כרשה, חתוכה גס
ראש שום
3 עלי מרווה
12 בצלים קטנים
אופן ההכנה:
- בסיר רחב צורבים את צוואר הטלה עד להשחמה. מתבלים במלח ובפלפל שחור. מעבירים לנייר סופג.
- באותו הסיר מטגנים את ירקות השורש במשך כ-10 דקות. מחזירים את הבשר לסיר, מכסים היטב ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-120 מעלות במשך 5 שעות.
אוסובוקו טלה עם שום ירוק, שומר וכרישה
המצרכים:
1 שוק טלה, פרוסה ל-6 נתחים עם העצם
2 כרשות שלמות
6 ראשי שום ירוק טרי, חצויים
15 שומרים צעירים ונקיים
1 כפית כורכום
1/2 כף פלפל לבן גרוס
2 פלפל סודני חריף1 כפות קימל גרוס
1 כף סוכר
1/2 כוס שמן זית
1 כפית עלי טימין
מים עד לכיסוי
מלח
אופן ההכנה:
- בסיר רחב צורבים את האוסובוקו מכל הצדדים. מעבירים לנייר סופג.
- באותו הסיר מסדרים את הכרשה, השום הירוק והתבלינים ומביאים לרתיחה.
- מחזירים את הבשר לסיר, ומבשלים באיטיות במשך 3 שעות עד לריכוך.
המתכונים באדיבות השף עומר מילר ל"חצי חינם"