שתף קטע נבחר
 

לחמניות זעתר מתובלות לפסח

מסרבים לוותר על לחמניות בחג? מתכון מהיר הכנה של לחמניות כשרות לפסח עם זעתר ותבלינים שישמשו תחליף מושלם למצות היבשות

לחמניות כשרות לפסח עם זעתר ותבלינים  

המצרכים (ל-30 לחמניות קטנות):

2 כוסות קמח מצה

2/3 כוס שמן

2/3 1 מ"ל מים רותחים

1 כפית מלח

4 ביצים

לקישוט-

זעתר

שומשום

קצח

עלי אזוב

 (צילום: הדס ניצן) (צילום: הדס ניצן)
(צילום: הדס ניצן)
 

אופן ההכנה:
  1. שמים בקערה את קמח המצה, המלח, המים רותחים והשמן ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
  2. מוסיפים את הביצים (בכל פעם ביצה טרופה אחת), ולשים היטב עד לאיחוד הבצק.
  3. מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים כדורים (בגודל כדור פינג פונג). טובלים או מגלגלים באחד הקישוטים (זעתר/ שומשום/ קצח/ עלי אזוב), ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  4. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, ואופים במשך 20 דקות בלי לפתוח את דלת התנור.
  5. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות, ואופים כ-15 דקות נוספות עד שהלחמניות מזהיבות.
  6. מצננים ומגישים.

 

המתכון באדיבות "חוות דרך התבלינים", שחוגגת בחג הפסח את פסטיבל הזעתר

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: הדס ניצן
כשרות לפסח. לחמניות זעתר מתובלות
צילום: הדס ניצן
מומלצים