"דלישס" - כך תכינו בליני כשר לפסח
למה שלא תחגגו על פנקייקים גם בפסח? קבלו מתכון מהיר וטעים לבליני כשר לפסח
בימוי ועריכה: בן שפייר, צילום: ירון ברנר, ניהול פרוייקט: מור אברהמי
מצה בריי בליני עם גבינת עזים ובצלים מקורמל
המצרכים (ל-8 יחידות):
4 כפות קמח כוסמת4 כפות קמח מצה
1 כוס חלב
3 כפות חמאה מומסת +2 כפיות לשימון המחבת
1/4 אגוז מוסקט, מגורר
2 ביצים
1/2 כפית אבקת אפייה
1 כפית מלח דק
1/2 צרור עירית, קצוצה
קוביות מחצי גליל גבינת עזים
לבצל המקורמל -2 בצלים סגולים, פרוסים דק
2 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח דק
כלים -
מחבת פנקייק
אופן ההכנה:
- במחבת קטנה מחממים שמן זית על להבה גבוהה. מוסיפים את פרוסות הבצל ומטגנים עד שצבעם הופך ענבר. מוסיפים מלח דק ומניחים בצד.
- מערבבים את החומרים היבשים יחד ואת החומרים הרטובים יחד. מוסיפים את היבשים לרטובים, ומערבבים בעזרת מטרפה ליצירת מרקם הומוגני.
- מחממים מחבת פנקייק, ומשמנים אותה.
- כשהמחבת חמה מניחים בכל שקע כף גדושה מן המסה. מטגנים מצד אחד במשך דקה והופכים. מטגנים לדקותיים נוספות. מוציאים ומכסים במגבת בד.
- מניחים כפית בצל מקורמל על כל בליני, מעטרים בקוביות גבינת עזים, זרזיף שמן זית ועלה שמיר. מגישים.
בליני כשר לפסח, יהונתן בורוביץ'
צילום: ירון ברנר
מומלצים