4 מתכונים מתוקים לחג
קצת לפני שחוזרים ללחם ומאפסנים את המצות בבוידעם עד לשנה הבאה, קבלו 4 מתכונים לקינוחים כשרים לפסח: חטיף קראנץ', תפוחי עץ אפויים במילוי חרוסת, עוגיות שקדים ועוגת סילאן ואגוזים
חטיף קראנץ' מצות מקורמלות בסילאן
המצרכים (ל-15-20 חטיפים):
4 מצות, שבורות גס
50 גר' חמאה
1/3 כוס סילאן עם סוכר
1/4 כוס פיסטוקים (או שקדים או אגוזים קצוצים)
לציפוי שוקולד-
50 גר' שוקולד מריר מומס
אופן ההכנה:
- ממיסים חמאה עם סילאן במחבת במשך דקה-שתיים עד לקבלת טופי. מוסיפים מצות ופיסטוקים, מערבבים דקה-שתיים לציפוי אחיד ומורידים מהאש.
- מעבירים את תכולת המחבת לנייר אפייה. משטחים, מניחים נייר אפייה נוסף מעל ומהדקים בעזרת מערוך. מניחים להתקרר ולהתייצב במשך שעה.
- חותכים למלבנים או שוברים לחתיכות, ואם רוצים מצפים בזילופי שוקולד מריר מומס.
טיפים:
- להכנת חטיפים טבעוניים או פרווה, מחליפים את החמאה בשומן קוקוס.
- אם לא מצפים בשוקולד, אפשר לשבור לחתיכות קטנות ולהשתמש כקרוטנים לסלט ירוק או לסלט עשבים.
תפוחי עץ אפויים ממולאים בחרוסת
אין הרבה קינוחים שיהיו טעימים בכל טמפרטורה שתגישו אותם. כאלה הם תפוחי העץ האפויים המבושמים בחרוסת. אם רוצים, אפשר להגיש לצד שמנת חמוצה או קצפת.
המצרכים (ל-6 מנות):
6 תפוחי עץ סמוקים (פינק ליידי) או ירוקים (גראני סמית)
6 כפות חרוסת
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
4 כפות יין לבן - לא חובה
אופן ההכנה:
- מוציאים את ליבת התפוחים בעזרת מכשיר יעודי או סכין.
- מערבבים חרוסת עם אגוזים ויין, וממלאים כל תפוח בכף גדושה.
- מניחים בתבנית, ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך כ-1/2 שעה עד שהתפוחים מתרככים. מגישים חם, פושר או קר.
עוגיות שקדים וסילאן
קלות להכנה, קראנצ'יות ומצוינות גם להכנת מתנות מתוקות שאורזים בצלופן או בכלים יפים.
המצרכים (ל-30 עוגיות):
1 ביצה
40 גר' (1/3 כוס) אבקת סוכר
1/4 כוס סילאן
300 גר' (3 כוסות) פרוסות שקדים
אופן ההכנה:
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מערבבים ביצה עם אבקת סוכר וסילאן לתערובת אחידה. מוסיפים שקדים, ומערבבים בעדינות וביסודיות כך שפרוסות השקדים יצופו בלי להישבר.
- מעצבים לעוגיות - נוטלים כף מהתערובת לכל עוגייה, ומניחים בתבנית.
אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 12 דקות, עד שהעוגיות זהובות. מצננים ושומרים בכלי אטום עד שבוע.
עוגת סילאן ואגוזים
הטעם, המרקם והריח הנפלא - הכל אפשר לזקוף לזכותו של הסילאן, שמשקה את העוגה בצאתה מן התנור ומעניק לה טעם עמוק וחיים ארוכים.
המצרכים (ל-2 תבניות אינגליש קייק קטנות):
1 מכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה
3 ביצים
200 גר' (1 כוס) סוכר
3 שקיות סוכר וניל
1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
1/4 1 כוסות (180 גר') קמח תופח לפסח מנופה
לציפוי העוגה-
1 כוס תערובת אגוזים קצוצים (פקאן, מלך, פיסטוקים)
1/2 כוס סילאן
אופן ההכנה:
- טורפים בעזרת מטרפה ידנית שמנת, ביצים, סוכר, סוכר וניל, שמן ומלח בקערה.
- מוסיפים קמח לתערובת, ומערבבים קלות רק עד לקבלת תערובת חלקה ודלילה.
- מוסיפים חצי מכמות האגוזים, ויוצקים לתבניות משומנות. מפזרים את שאר האגוזים מלמעלה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 40 דקות, עד שקיסם יוצא יבש עם פירורים לחים.
- מוציאים, דוקרים בכמה מקומות בעזרת שיפוד ומיד יוצקים על העוגה סילאן ומניחים לו לחלחל ולעוגות להצטנן קליל לפני ההגשה.
המתכונים באדיבות "תמר כינרת"