שתף קטע נבחר
 

המופלטה הכי טובה בעולם

השף ארז קומרובסקי מלמד, צעד אחר צעד, להכין את המופלטה הכי טובה שאכלתם בחיים. לא מאמינים? נסו בבית

צילום: אביהו שפירא

צילום: אביהו שפירא

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מופלטה עם טוויסט

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)
 

כל מי שהיה בהודו יודע שהפאראת'ה טבולת הגהי (חמאה מזוקקת) היא בעצם בת הדודה של המופלטה. במתכון הזה חיברתי בין שתיהן, ויצרתי את המופלטה הכי טובה שאכלתם בחיים.

המצרכים:

1/2 ק"ג קמח רב תכליתי

1 כפית מלח

2 כפות סוכר

275-300 גר' מים חמים

30 גר' חמאה רכה

30 גר' חמאה מזוקקת

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)
 

אופן ההכנה:

  1. לשים את התערובת עד לקבלת בצק לא רך מדי. מניחים בצד, מכוסה, במשך 20 דקות. מחלקים ל-10 כדורים, ומורחים בחמאה רכה. מניחים בצד במשך כ-15-30 דקות.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  2. מרדדים דק על משטח משומן, ומורחים בגהי (חמאה מזוקקת).
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  3. מגלגלים ונותנים לנוח במשך 10 דקות. מרדדים שוב, ומטגנים במחבת מרוחה בגהי.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  4. מגישים עם דבש.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
המלכה של המימונה. מופלטה
צילום: אביהו שפירא
מומלצים