המופלטה הכי טובה בעולם
השף ארז קומרובסקי מלמד, צעד אחר צעד, להכין את המופלטה הכי טובה שאכלתם בחיים. לא מאמינים? נסו בבית
צילום: אביהו שפירא
מופלטה עם טוויסט
כל מי שהיה בהודו יודע שהפאראת'ה טבולת הגהי (חמאה מזוקקת) היא בעצם בת הדודה של המופלטה. במתכון הזה חיברתי בין שתיהן, ויצרתי את המופלטה הכי טובה שאכלתם בחיים.
המצרכים:
1/2 ק"ג קמח רב תכליתי
1 כפית מלח
2 כפות סוכר
275-300 גר' מים חמים
30 גר' חמאה רכה
30 גר' חמאה מזוקקת
אופן ההכנה:
- לשים את התערובת עד לקבלת בצק לא רך מדי. מניחים בצד, מכוסה, במשך 20 דקות. מחלקים ל-10 כדורים, ומורחים בחמאה רכה. מניחים בצד במשך כ-15-30 דקות.
- מרדדים דק על משטח משומן, ומורחים בגהי (חמאה מזוקקת).
- מגלגלים ונותנים לנוח במשך 10 דקות. מרדדים שוב, ומטגנים במחבת מרוחה בגהי.
- מגישים עם דבש.
המלכה של המימונה. מופלטה
צילום: אביהו שפירא
מומלצים