שתף קטע נבחר
 

ארז קומרובסקי מגיש מתכון ללחמניות תפוחי אדמה במחבת

ללא אפייה: שף ארז קומרובסקי נותן מתכון קל להכנה ללחמניות מושלמות מבצק שמרים עם תפוחי אדמה, שלא תצטרכו תנור בשבילן

צילום: אביהו שפירא

צילום: אביהו שפירא

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)
 

לחמניות שמרים ותפוחי אדמה במחבת

מדובר בסוג של הכלאה בין לביבה ללחמניות שמרים. הכי קל להכין, ומושלם לארוחת בוקר עם סלמון מעושן וביצה עלומה.

 

המצרכים (ל-30 לחמניות):

1/2 ק"ג קמח רב תכליתי

1/2 ק"ג תפוחי אדמה אדומים, מגוררים גס

350 מ"ל מים

1/2 כף שמרים יבשים

1 כף מלח

שמן לטיגון

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)
 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את הקמח עם השמרים. מוסיפים את תפוחי האדמה המגורדים ואת המים, ולשים בין 2-3 דקות. מוסיפים מלח וממשיכים בלישה עוד 2-3 דקות (לישה קצרה ביותר).
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
     
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  2. נותנים לבצק לתפוח בקערה במשך כ-1/2 שעה.
  3. מפילים את הבצק, ונותנים לו לתפוח שוב (כמו ספינג').
  4. מחממים מחבת טפלון משומנת, שמים כף מהבצק, ובודקים שהמחבת לא חמה מדי.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  5. מטגנים בכל פעם בין 4-5 לחמניות, ומגישים מיד.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
     

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
לביבות שמרים ותפוחי אדמה
צילום: אביהו שפירא
מומלצים