ארז קומרובסקי מגיש מתכון ללחמניות תפוחי אדמה במחבת
ללא אפייה: שף ארז קומרובסקי נותן מתכון קל להכנה ללחמניות מושלמות מבצק שמרים עם תפוחי אדמה, שלא תצטרכו תנור בשבילן
צילום: אביהו שפירא
לחמניות שמרים ותפוחי אדמה במחבת
מדובר בסוג של הכלאה בין לביבה ללחמניות שמרים. הכי קל להכין, ומושלם לארוחת בוקר עם סלמון מעושן וביצה עלומה.
המצרכים (ל-30 לחמניות):
1/2 ק"ג קמח רב תכליתי
1/2 ק"ג תפוחי אדמה אדומים, מגוררים גס
350 מ"ל מים
1/2 כף שמרים יבשים
1 כף מלח
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
- מערבבים את הקמח עם השמרים. מוסיפים את תפוחי האדמה המגורדים ואת המים, ולשים בין 2-3 דקות. מוסיפים מלח וממשיכים בלישה עוד 2-3 דקות (לישה קצרה ביותר).
- נותנים לבצק לתפוח בקערה במשך כ-1/2 שעה.
- מפילים את הבצק, ונותנים לו לתפוח שוב (כמו ספינג').
- מחממים מחבת טפלון משומנת, שמים כף מהבצק, ובודקים שהמחבת לא חמה מדי.
- מטגנים בכל פעם בין 4-5 לחמניות, ומגישים מיד.
לביבות שמרים ותפוחי אדמה
צילום: אביהו שפירא
מומלצים