שתף קטע נבחר
 

ארז קומרובסקי: לחמניות מתוקות עם תותי עץ ופירות יער

השף ארז קומרובסקי מנצל את העונה הקצרה של תותי העץ, ומשלב אותם בלחמניות מתוקות וטעימות. ויודעים מה? זה אפילו ממש לא מסובך להכנה

צילום: אביהו שפירא

צילום: אביהו שפירא

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 
 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)
 

 

אחת הבעיות עם פירות יער היא שהם מבשילים על העצים במהירות נוראית, ונושרים בלי רחמים על האדמה לפני שאנחנו מספיקים ליהנות מהם. פירות יער צריך לקטוף אותם באופן יזום, ולעשות מהם דברים. אחד הדברים הכי כייפים הוא לאפות סקונס "דחופים" במהירות אדירה ובטעם נהדר.

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)

 

לחמניות מתוקות (סקונס) עם פירות יער

המצרכים:

1 כוס תותי עץ, אוכמניות, דובדבנים, פטל

1/2 1 כוס קמח תופח + 1 כף לקינוח הפירות

3/4 כפית מלח ים

125 גר' חמאה רכה

1/2-3/4 כוס סוכר

1 ביצה

1/4 כוס יוגורט

1 כף קליפת לימון, מגוררת

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)
 

 

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-225 מעלות. מערבבים את תותי העץ ושאר הפירות עם הקמח, ומעבירים למקפיא. מערבבים את הקמח והמלח.
  2. מקציפים את החמאה בקערה עד שמתקבל קרם במרקם "מיונזי". מוסיפים את הסוכר, ומקציפים כדקה.
  3. מוסיפים ביצה וקליפת לימון מגורדת. ממשיכים בהקצפה עוד כ-1/2 דקה.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  4. מוסיפים את היוגורט, ומוסיפים לתערובת הנוזלים את הקמח בתנועות קיפול. מקפלים פנימה את הפירות הקפואים, ובעזרת כף מניחים על עלי תות עץ גדולים ומשומנים בחמאה.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  5. מנמיכים את טמפרטורת התנור, ואופים ב-160 מעלות במשך כ-23-30 דקות. אוכלים חם עם חמאה. 
     

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
עם פירות יער. סקונס
צילום: אביהו שפירא
מומלצים