ארז קומרובסקי מכין פנקייק סלק
לא עוצר באדום: מה קורה כשמשלבים בין המנה הכי טעימה בארוחת הבוקר לבין הירק הכי בריא בגינה? השף ארז קומרובסקי מציג מתכון מפתיע לשבועות - פנקייק סלק שלא תרצו להפסיק לזלול
פנקייק סלק
המרכיבים:
3/4 כוס סלק, מגורר דק
3/4 כוס חלב
50 גר' חמאה מומסת + מעט חמאה לטיגון
3 ביצים
1/2 כפית מלח
1/2 2 כפות סוכר
1 כוס קמח תופח
לקישוט -
1/4 כוס אבקת סוכר
חופן תותים/פטל/תותי עץ
מעט סירופ רימונים
1 מכל שמנת חמוצה
1/2 כוס קרם פרש
אופן ההכנה:
- מערבבים את הסלק המגורר עם הביצים, החלב והחמאה. במקביל, מערבבים את הקמח עם המלח והסוכר.
- מאחדים בין התערובת היבשה לרטובה, ומערבבים מעט תוך תנועות קיפול רק עד לקבלת תערובת אחידה.
- מחממים מחבת טפלון, וממיסים בה קוביית חמאה קטנה. יוצקים פנימה מעט מתערובת הפנקייק, ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
- מגישים עם אבקת סוכר, תותים/פטל/תותי עץ ושמנת חמוצה. מגישים ואוכלים מיד.
מפתה. פנקייק סלק
צילום: אביהו שפירא
מומלצים