שתף קטע נבחר
 

ארז קומרובסקי: פרנץ' טוסט מחלת זעפרן שתכינו בעצמכם

השף ארז קומרובסקי מנצל את העונה הקצרה של תותי העץ שמבשילים להם ממש בימים אלו על העצים, ומשדך אותם לפרנץ' טוסט מחלת זעפרן שאפה בעצמו. גם אתם יכולים

צילום: אביהו שפירא

צילום: אביהו שפירא

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)
השף ארז קומרובסקי והפרנץ' טוסט (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
השף ארז קומרובסקי והפרנץ' טוסט(צילום: אביהו שפירא)
 

פרנץ' טוסט מחלת זעפרן

בדיוק בימים אלה כל תותי העץ השחורים והסגולים, הלבנים והירקרקים, הדובדבנים והאוכמניות, הפטלים האדומים והפטלים השחורים - מבשילים להנאתנו. השתמשו בהם, זה טעים.

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)
 

המרכיבים:

לחלת זעפרן -

1 ק"ג קמח חלה

1 ביצה

1/2 כוס סוכר

1 כף שטוחה שמרים יבשים או 30 גר' שמרים טריים

1/2 כוס מי זעפרן (1/2 גר' חוטי זעפרן מושרים בחצי כוס מים רותחים)

1/2 1 כוסות מים בטמפרטורת החדר

150 גר' חמאה, חתוכה לקוביות (מחוץ למקרר 15 דקות)

1 כף מלח

לפרנץ' טוסט -

1 כוס חלב

1 כוס שמנת מתוקה

4 ביצים

1 כף אבקת סוכר

חמאה, לטיגון

להגשה -

אוכמניות, פטל שחור, תותים, דובדבנים (או כל פרי יער אחר שמצאתם על העץ או בשוק)

קרם פרש, כאוות נפשכם

2-3 כפות רוזטה

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)
 

 

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את חלת הזעפרן - לשים את כל חומרי הבצק חוץ מהמלח והחמאה במשך מספר דקות, עד שהתערובת מתאחד לכדי בצק. מוסיפים את המלח ולאט לאט גם את החמאה, תוך כדי לישה. ברגע שהחמאה מתאחדת היטב, יש להפסיק את הלישה ולהעביר לקערה משומנת בחמאה.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  2. מעבירים למקרר לשעתיים-שלוש להתפחה. מחלקים את הבצק ל-9 כדורים, ונותנים להם לנוח מעט מתחת לניילון. יוצרים נקניקיות מהבצק, וקולעים ל-3 חלות.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
     
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  3. מעבירים את החלות לתבניות אינגליש משומנות, מברישים בביצה מדוללת בחלב ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 35 דקות. כשהחלות יוצאות מהתנור, אפשר לאכול אחת עם חמאה בלי למצמץ.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)

     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  4. אחרי יום אפשר להכין מהן "ספרינג טוסט" - פורסים את החלות לפרוסות עבות יחסית. מערבבים את השמנת עם החלב, הביצים ואבקת הסוכר. טובלים בבלילה כדקה (שימו לב שלא להשאיר את החלות זמן רב מדי בתוך הבלילה, כדי שהן לא יתרכו יתר על המידה ויתפרקו).
  5. מכינים את תערובת פירות היער - מערבבים את פירות היער עם הרוזטה, ומשאירים כך את התערובת במשך 10 דקות.
  6. מטגנים את פרוסות חלת הזעפרן בבלילת הביצים והשמנת במחבת עם חמאה מומסת, עד להזהבה מוחלטת. מגישים לצד פירות היער והקרם פרש.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
חלת זעפרן של ארז קומרובסקי
צילום: אביהו שפירא
מומלצים