ארז קומרובסקי: לחם עגבניות קיץ
צבע אדום: העגבניות בשיאן, והשיחים האדומים בבוסתן של השף ארז קומרובסקי במתת עוררו בו חשק לאפות את לחם עגבניות הקיץ המהולל שלו. עכשיו גם אתם יכולים להכין אותו בבית
צילום: אביהו שפירא
לחם עגבניות קיץ
הלחם המושלם לניגוב לבנה, שקשוקה - ובכלל.
כשהבוסתן שלי התמלא בשיחי עגבניות מפוארים, הבנתי שאני חייב להחזיר עטרה ליושנה ולהוציא מהבוידעם הקולינרי שלי את אחד מהלחמים היותר טובים, שמשום מה נשר מהרפרטואר היומיומי שלי. אז הנה לכם מתכון סודי ומוצלח ללחם עגבניות קיצי.
המצרכים:
1 ק"ג קמח לחם מנופה
30 גר' שמרים טריים
300 מ"ל מים קרים
5-4 עגבניות בשלות, מגוררות על פומפייה
חופן עלי זעתר טריים
1/2 1 כפות מלח
1/4 כף זרעוני כוסברה
אופן ההכנה:
- לשים את כל חומרי הבצק, חוץ מהמלח וזרעוני הכוסברה, עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את המלח והכוסברה וממשיכים בלישה עד לקבלת בצק נעים ורך.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת בנדיבות בשמן זית. מכסים בניילון ומתפיחים כשעה וחצי. מדי 20 דקות הופכים את הבצק בקערה.
- יוצרים שתי כיכרות מהבצק על תלולית קמח, תוך כדי קיפולים עדינים באצבעות הידיים. אלה ייצרו לחם בעל טקסטורה נהדרת אחרי האפייה.
- מעבירים את הכיכרות לסלסילות מקומחות היטב לתפיחה שנייה, כשהצד המקומח של הכיכרות פונה מטה. אם אין לכם סלסילות תפיחה, אתם יכולים להשתמש בסלסילת קש, בבד חיתול או בבד כותנה ולקמח אותם היטב.
- מחממים מראש תנור ל-230 מעלות ומניחים בו קערת מים בשביל האדים. כעבור שעה-שעה וחצי של תפיחה הופכים את כיכרות הלחם בעדינות על גבי תבנית אפייה או על אבן אפייה מחוממת ומכניסים לשליש התחתון של התנור. אופים כחצי שעה או עד שנוצר קרום קשה וזהוב.
- מגישים עם לבנה או צזיקי.
מתכון ללחם עגבניות של ארז קומרובסקי
צילום: אביהו שפירא
מומלצים