שתף קטע נבחר
 

ארז קומרובסקי: לחם עגבניות קיץ

צבע אדום: העגבניות בשיאן, והשיחים האדומים בבוסתן של השף ארז קומרובסקי במתת עוררו בו חשק לאפות את לחם עגבניות הקיץ המהולל שלו. עכשיו גם אתם יכולים להכין אותו בבית

צילום: אביהו שפירא

צילום: אביהו שפירא

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)
 

 

 

לחם עגבניות קיץ

הלחם המושלם לניגוב לבנה, שקשוקה - ובכלל.

 

כשהבוסתן שלי התמלא בשיחי עגבניות מפוארים, הבנתי שאני חייב להחזיר עטרה ליושנה ולהוציא מהבוידעם הקולינרי שלי את אחד מהלחמים היותר טובים, שמשום מה נשר מהרפרטואר היומיומי שלי. אז הנה לכם מתכון סודי ומוצלח ללחם עגבניות קיצי. 

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)

המצרכים:

1 ק"ג קמח לחם מנופה

30 גר' שמרים טריים

300 מ"ל מים קרים

5-4 עגבניות בשלות, מגוררות על פומפייה

חופן עלי זעתר טריים

1/2 1 כפות מלח

1/4 כף זרעוני כוסברה

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)
 

אופן ההכנה:

  1. לשים את כל חומרי הבצק, חוץ מהמלח וזרעוני הכוסברה, עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את המלח והכוסברה וממשיכים בלישה עד לקבלת בצק נעים ורך.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת בנדיבות בשמן זית. מכסים בניילון ומתפיחים כשעה וחצי. מדי 20 דקות הופכים את הבצק בקערה.
  3. יוצרים שתי כיכרות מהבצק על תלולית קמח, תוך כדי קיפולים עדינים באצבעות הידיים. אלה ייצרו לחם בעל טקסטורה נהדרת אחרי האפייה.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  4. מעבירים את הכיכרות לסלסילות מקומחות היטב לתפיחה שנייה, כשהצד המקומח של הכיכרות פונה מטה. אם אין לכם סלסילות תפיחה, אתם יכולים להשתמש בסלסילת קש, בבד חיתול או בבד כותנה ולקמח אותם היטב.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  5. מחממים מראש תנור ל-230 מעלות ומניחים בו קערת מים בשביל האדים. כעבור שעה-שעה וחצי של תפיחה הופכים את כיכרות הלחם בעדינות על גבי תבנית אפייה או על אבן אפייה מחוממת ומכניסים לשליש התחתון של התנור. אופים כחצי שעה או עד שנוצר קרום קשה וזהוב.  
  6. מגישים עם לבנה או צזיקי.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
מתכון ללחם עגבניות של ארז קומרובסקי
צילום: אביהו שפירא
מומלצים