ארז קומרובסקי: לחמעג'ון טלה
ארוחה שלמה במאפה אחד: ארז קומרובסקי אופה בצק וממלא אותו בתערובת בשר טלה טחון ומתובל - שילוב מושלם שיסגור לכם את הפינה של ארוחה שלמה
צילום: אביהו שפירא
לחמעג'ון טלה
המרכיבים:
לבצק -
1/2 ק"ג קמח פיצה
250 גר' בשר טלה, טחון דק
3/4 כפית זרעוני אניס
1 כפית שמרים יבשים
1 כפית פלפל שחור גרוס
3/4 כפית מלח
150 מ"ל מים קרים
שמן זית, לשימון הקערה
למילוי -
3/4 ק"ג בשר טלה, טחון גס
1 בצל בינוני, מגורר דק
4 עגבניות, מגוררות דק
קורט קאיין או סודנייה, כתוש דק
1 כפית פפריקה מתוקה
קורט קינמון
מלח ים
פרוסות בצל
להגשה -
טחינה גולמית
עלי פטרוזיליה
אופן ההכנה:
- לשים יחד את הקמח, השמרים והמים עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את המלח, האניס, הפלפל ובשר הטלה וממשיכים בלישה עוד מספר דקות.
- מעבירים את התערובת לקערה משומנת בשמן זית. מניחים בצד ל-1/2 שעה מנוחה.
- מחלקים את הבצק לעשרה כדורים, מכסים בניילון ומניחים בצד למשך שעה.
- מכינים את המילוי - מערבבים היטב את כל המרכיבים חוץ מפרוסות הבצל.
- מרדדים את כדורי הבצק דק ככל האפשר. מקפלים את הדפנות בעזרת האצבעות בתנועות גלגול וצביטה. מכסים בשכבת הבשר המתובל ומפזרים מעט פרוסות בצל.
- מכניסים לתנור שחומם מראש לחום הגבוה ביותר (אם אפשר 300, עדיף) על אבן אפייה או על תבנית מחוממת היטב. אופים במשך 12 דקות או עד שהמאפה זהוב ומוכן.
- מפזרים מעל עלי פטרוזיליה ומטפטפים טחינה גולמית. מגישים ואוכלים מיד.
לחמעג'ון טלה
צילום: אביהו שפירא
מומלצים