מתכונים לעוגיות מרוקאיות לשבירת הצום
רוצים לשבור את הצום עם עוגיות שקדים מרוקאיות? קבלו שני מתכונים קלים לעוגיות שיעשו לכם טוב בפה - עוגיות ג'ריבה ומספן
עוגיות ג'ריבה
המרכיבים:
165 מ"ל שמן
165 גר' סוכר טחון
1 שקית אבקת אפייה
275 גר' קמח
1 כוס שקדים קלויים טחונים (עם הקליפה)
אופן ההכנה:
- מכניסים לקערה את כל המרכיבים, ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם פירורי.
- מהבצק המתקבל יוצרים כדורים קטנים (בגודל של אגוז), מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומועכים טיפה (שימו לב: יש לשים את הכדורים במרחק של אצבע אחת מהשנייה, מכיוון שהם תופחים בתנור וגם על מנת שלא ידבקו זה לזה).
- אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך כ-25-20 דקות, עד להזהבה קלה.
מספן
יש להצטייד בתבנית שקעים ממתכת
המרכיבים:
165 מ"ל מים
165 מ"ל שמן
2 חלמונים
350 גר' קמח
100 גר' סוכר טחון
למילוי -
400 גר' שקדים מולבנים, טחונים דק
קליפה מגורדת מחצי לימון
3 ביצים
130 גר' סוכר
אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק - מכניסים לקערה את המרכיבים, לשים עד לקבלת בצק אחיד ומניחים בצד בצד לשעתיים. לאחר כשעתיים מעבירים את הבצק לשולחן עבודה מקומח, ומרדדים עד לקבלת עלה דק בעובי של מ"מ.
- קורצים עיגול (בהתאם לגודל הקלתית), משמנים את הקלתית ומסדרים את הבצק בתוכה כך שהקצוות יקבלו את הצורה שלה.
- לוקחים כף מהשקדים, ובעזרת האצבע משחררים מהכף לאמצע תבנית השקעים (חשוב שהמילוי יגיע ל- 3/4 מגובה השקע ולא עד למעלה).
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, ואופים במשך כ-20 דקות או עד להזהבה קלה.
המתכונים באדיבות מסעדת "אווה סאפי" בתל אביב
חגיגיות לשבירת הצום. מספן
צילום: ירון ברנר
מומלצים