שתף קטע נבחר
 

ארז מגלגל: בורק במילוי בשר

השף ארז קומרובסקי מלמד להכין מאפה בורק טורקי במילוי בשר שתוכלו להכין בזריזות ובקלות

צילום: אביהו שפירא עריכה: אביתר כהן

צילום: אביהו שפירא עריכה: אביתר כהן

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)
 

בורק במילוי בשר

המרכיבים: 

1 חבילה עלי יופקה או עלי פילו

חמאה מזוקקת או שמן לשימון העלים

למילוי -

500 גר' בשר עגל טחון (צוואר)

2 בצלים קצוצים דק, ומטוגנים בשמן עד להזהבה

חופן עלי מיורן או אורגנו

מלח, פלפל שחור גרוס טרי - לפי הטעם

מעט אגוז מוסקט, כתוש ומגורר דק

קורט כוכב אניס כתוש (לא חובה)

שף ארז קומרובסקי (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
שף ארז קומרובסקי(צילום: אביהו שפירא)
 

 

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את מלית הבשר - מחממים מחבת עם מעט שמן, ומטגנים את הבשר עד לסגירתו תוך כדי ערבוב במזלג כך שלא יווצרו גושים. מתבלים היטב ומערבבים עם הבצל המטוגן ועשבי התיבול. שמים בצד להתקרר בטמפרטורת החדר.
  2. מרכיבים את המנה - מורחים דף יופקה אחד בעזרת מברשת בשמן או בחמאה. שמים מעל דף נוסף ומורחים שוב. שמים שורה של מלית הבשר ומגלגלים.
  3. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, ומורחים בעוד קצת שמן או חמאה (עדיף חמאה, כמובן).
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-15 דקות או עד שהמאפה מקבל גוון זהוב ומרקם קריספי.
  5. אוכלים לצד מלפפון חמוץ וכוס יוגורט.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
הבורקס של ארז
צילום: אביהו שפירא
מומלצים