שתף קטע נבחר
 

ארז קומרובסקי: לחמניות זעתר

פותחים את השבת עם מתכון מהיר של לחמניות זעתר ושמן זית ביתיות, שגם מאותגרי האפייה יצליחו להכין

צילום : אביהו שפירא

צילום : אביהו שפירא

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ארז קומרובסקי והלחמניות (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
ארז קומרובסקי והלחמניות(צילום: אביהו שפירא)
 

עוד כתבות בערוץ האוכל שיכולות לענייך אותך:

 

לחמניות זעתר עם שמן זית

המצרכים:

לבצק -

1/2 ק"ג קמח לחם 

1/2 1 כוסות מים

20 גר' שמרים טריים או 3/4 כף שמרים יבשים

1 כף פפריקה מתוקה איכותית

1/3 כוס שמן זית חדש

1/2 1 כפיות מלח

לציפוי -

1 בצל, קצוץ דק

1 כוס עלי זעתר טריים

שמן זית בנדיבות

 

 

אופן ההכנה:

  1. לשים את כל חומרי הבצק, מלבד השמן והמלח, במשך מספר דקות עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את השמן והמלח, ולשים מספר דקות נוספות עד שהבצק רך מאוד. מתפיחים כשעה.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  2. מרדדים את הבצק על משטח עבודה, ומפזרים מעל את עלי הזעתר והבצל הקצוצים ויוצקים שמן זית.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  3. חותכים את הבצק בעזרת חותכן לחתיכות קטנות, ומחברים למאפה אחד.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  4. מתפיחים על נייר אפייה, ואופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה (240-230 מעלות) במשך כ-15-12 דקות. אוכלים מיד.  
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
לחמניות זעתר עם שמן זית
צילום: אביהו שפירא
מומלצים