ארז קומרובסקי: לחמניות זעתר
פותחים את השבת עם מתכון מהיר של לחמניות זעתר ושמן זית ביתיות, שגם מאותגרי האפייה יצליחו להכין
צילום : אביהו שפירא
עוד כתבות בערוץ האוכל שיכולות לענייך אותך:
- עד שתגידו די: אכול כפי יכולתך
- חיים כהן מכין טרטר בקר בפיתה
- בורגול בעבודת יד ומתכון לקובה ניה טבעונית
לחמניות זעתר עם שמן זית
המצרכים:
לבצק -
1/2 ק"ג קמח לחם
1/2 1 כוסות מים
20 גר' שמרים טריים או 3/4 כף שמרים יבשים
1 כף פפריקה מתוקה איכותית
1/3 כוס שמן זית חדש
1/2 1 כפיות מלח
לציפוי -
1 בצל, קצוץ דק
1 כוס עלי זעתר טריים
שמן זית בנדיבות
אופן ההכנה:
- לשים את כל חומרי הבצק, מלבד השמן והמלח, במשך מספר דקות עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את השמן והמלח, ולשים מספר דקות נוספות עד שהבצק רך מאוד. מתפיחים כשעה.
- מרדדים את הבצק על משטח עבודה, ומפזרים מעל את עלי הזעתר והבצל הקצוצים ויוצקים שמן זית.
- חותכים את הבצק בעזרת חותכן לחתיכות קטנות, ומחברים למאפה אחד.
- מתפיחים על נייר אפייה, ואופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה (240-230 מעלות) במשך כ-15-12 דקות. אוכלים מיד.
לחמניות זעתר עם שמן זית
צילום: אביהו שפירא
מומלצים