שתף קטע נבחר

 

לביבות מכל העולם: 6 מתכונים

לביבות תפוחי אדמה מפולין, לביבות באו מיפן, בליני עם שמנת וקוויאר, לביבות טונה מטורקיה וגם לביבות תפוחי אדמה טבעוניות מארצות הברית: 6 מתכונים של לביבות מכל העולם שיוסיפו לכם גיוון בחג

בימוי ועריכה: בן שפייר, צילום: ירון ברנר, ניהול פרוייקט: מור אברהמי

בימוי ועריכה: בן שפייר, צילום: ירון ברנר, ניהול פרוייקט: מור אברהמי

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

עוד כתבות בערוץ האוכל שיכולים לעניין אותך:

  

פולין: לביבות תפוחי אדמה

מתכון באדיבות "מסעדת קיטון"

 

המצרכים (ל-2 מנות):

5-4 תפוחי אדמה, קלופים ומגוררים

1 בצל מגורר

2 ביצים

1/2 כוס קמח

מעט מלח

מעט פלפל שחור גרוס

לטיגון

שמן צמחי

 (צילום: מירי ביטון) (צילום: מירי ביטון)
(צילום: מירי ביטון)
 

אופן ההכנה:

  1. סוחטים את תפוחי האדמה ואת הבצל המגוררים בידיים להוצאת נוזלים ושמים בקערה.
  2. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מחממים שמן במחבת עמוקה ושטוחה, יוצרים קציצות מהתערובת (בידיים רטובות, הכי קל) ופוחסים אותן לצורת לביבה.
  4. מטגנים כ-4 דקות מכל צד ומוציאים בכף מחוררת לצלחת הגשה עם נייר סופג.
  5. מומלץ להגיש עם שמנת חמוצה.

 

יפן: לביבות באו

מתכון של יובל חירותי, שף ה"סושיה" ו"פרנג'ליקו"

 

המצרכים: 

לבצק - 

800 גר' קמח לבן (מומלץ שטיבל 2)

25 גר' שמרים יבשים

400 גר' מים

90 גר' סוכר

20 גר' מלח

לטיגון עמוק 

שמן קנולה

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל החומרים ביחד עד לקבלת בצק אחיד, מעבירים לקערה ומכסים במגבת למשך שעה.
  2. לשים את הבצק ויוצרים כדורים במשקל 70 גרם כל אחד. מתפיחים את הכדורים חצי שעה ומעבירים לאידוי לשמונה דקות במתקן אידוי מבמבוק (דימסאם). מי שאין לו מתקן כזה יכול להשתמש גם בסיר אידוי של קוסקוס. שימו לב: אין להניח את הלחמניות ישירות על מתקן האידוי, מפני שהן יידבקו. אפשר להניח אותן על עלי כרוב או על נייר פרגמנט. 
  3. ממתינים כשעה לצינון הלחמניות ומעבירים לטיגון עמוק.
  4. ממלאים את הלחמניות המטוגנות בריבה, שוקולד או כל מילוי אחר שעולה על דעתכם (נעזרים במזרק או בשק זילוף).

 

גיאורגיה: בליני עם שמנת וקוויאר

מתכון של מיקי מיראל, שף מסעדת "טש וטשה"

 

המצרכים:

120 גר' קמח

1 גביע שמנת חמוצה

3 ביצים

קמצוץ סודה לשתייה

1 כפית מלח

לטיגון

חמאה

להגשה

שמנת חמוצה או גבינת שמנת

קוויאר אדום (ביצי סלמון)

שמיר קצוץ או עירית קצוצה

 (צילום: נתי גולד) (צילום: נתי גולד)
(צילום: נתי גולד)
 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה קמח, שמנת חמוצה, ביצים ומלח עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מחממים חמאה במחבת. יוצקים למחבת בכפית לביבות קטנות ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
  3. לצלחת ההגשה מוסיפים שמנת חמוצה או גבינה שאוהבים ומפזרים מעט קוויאר.
  4. מפזרים מעט שמיר או עירית ומגישים.

 

ארה"ב: לביבות תפוחי אדמה טבעוניות

מתכון באדיבות "קפה לנדוור"

 

המצרכים (ל-30 לביבות):  

1 תפוח אדמה לבן (650 גר'), עם הקליפה

1 בצל לבן, קצוץ דק (350 גר')

100 גר' קמח עדשים

20 גר' שום כתוש

5 גר' אגוז מוסקט

מעט מלח

מעט פלפל שחור טחון

לטיגון

שמן קנולה

 (צילום: בועז לביא) (צילום: בועז לביא)
(צילום: בועז לביא)
 

אופן ההכנה:

  1. מגררים את תפוחי האדמה ומערבבים עם שאר המרכיבים עד שמתקבלת מסה אחידה ללא גושים (אפשר במעבד מזון עם דיסקית פומפייה גסה).
  2. יוצרים לביבות דקות במשקל 40 גר' כל אחת, תוך כדי סחיטה טובה של כל לביבה.
  3. מחממים מחבת על חום בינוני, יוצקים שכבה דקה של שמן תירס ומטגנים את הלביבות משני הצדדים עד להזהבה.
  4. מניחים את הלביבות על צלחת עם נייר סופג לכ-15 דקות ומאחסנים בכלי נקי ויבש.

 

טורקיה: לביבות טונה, כרישה ומנגולד ברוטב לימון

מתכון באדיבות "טונה סטארקיסט"

 

המצרכים: 

ללביבות

2 קופסאות טונה בשמן עם עשבי תיבול, מסוננות מהשמן 

2 גבעולי כרישה, החלק הלבן בלבד

1 צרור עלי מנגולד טריים

2 חלמונים

4-3 כפות פירורי לחם

מלח ופלפל לפי הטעם

לטיגון

שמן קנולה או חמניות

לרוטב

3 כפות שמן זית

גבעולי מנגולד קצוצים (החלק הלבן)

3 שיני שום קצוצות

1/3 כוס מיץ לימון טרי

1 כוס מים

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הלביבות - מפרידים את עלי המנגולד מהגבעול הלבן (שומרים אותו בצד לרוטב) וקוצצים את העלים, הגבעולים והכרישה בנפרד.
  2. מחממים במחבת שמן זית ומאדים את הכרישה ועלי המנגולד הקצוצים. לאחר האידוי מכסים אותם עד שהם מתרככים ומקררים.
  3. מוסיפים לתערובת הקרה טונה, פירורי לחם, חלמונים, מלח ופלפל.
  4. יוצרים לביבות ומטגנים 3-2 דקות מכל צד עד להזהבה.
  5. מכינים את הרוטב - מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים את השום ואת גבעולי המנגולד הקצוצים.
  6. מאדים 2 דקות, מוסיפים מים, מיץ לימון, מלח ופלפל ומבשלים במשך 10 דקות.
  7. מוסיפים את הלביבות לרוטב ומבשלים כ-10 דקות עד שהרוטב מסמיך.

 

רוסיה: לביבות גבינה

מתכון באדיבות חברת ההסעדה "מבושלת"

 

המצרכים:

3 כפות גדושות גבינה לבנה 5%

3 כפות גדושות קמח תופח

1 ביצה

1 כפית תמצית וניל

לטיגון

1/2 כוס שמן צמחי - חמניות או קנולה

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל המרכיבים בקערה עד לקבלת בלילה אחידה (אם הבלילה סמיכה מדי, הוסיפו 2 כפות חלב).
  2. מחממים את השמן במחבת על אש בינונית ויוצקים בעזרת כף מהבלילה לתוך השמן החם.
  3. כשהלביבה מקבלת גוון זהוב, הופכים אותה לצידה השני. הלביבות מוכנות כששני צידיהן זהובים.
  4. מגישים את הלביבות לצד פירות טריים, מזלפים מעל סירופ מייפל או דבש ובוזקים אבקת סוכר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
לביבות גבינה בסגנון רוסי
צילום: יח"צ
מומלצים