ארז קומרובסקי: סופגניות תרד מלוחות לחנוכה
מתלבטים בין סופגניות עם שוקולד או עם ריבת תות? הצחקתם אותו: השף ארז קומרובסקי מעדיף למלא את הסופגניות שלו בתרד ופרמזן. צפו
סופגניות תרד ופרמזן
המצרכים:
1/2 ק"ג קמח לחם
20 גר' שמרים טריים
250-230 מ"ל מים
150 גר' ריקוטה
1 כפית פלפל לבן גרוס
150 גר' תרד טורקי, שטוף וקצוץ דק
200-150 גר' גבינת פרמזן, מגוררת דק
1 כפית מלח נדיבה
אופן ההכנה:
- לשים את הקמח, השמרים, המים והריקוטה במשך מספר דקות עד שהבצק מתאחד היטב. מוסיפים את התרד ואת הפרמזן, וממשיכים ללוש. מוסיפים מלח ופלפל, וממשיכים ללוש במשך מספר דקות.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכוסה בניילון לתפיחה ראשונה, במשך שעה-שעה וחצי.
- מחלקים את הבצק ל-20 כדורים קטנים, מגלגלים אותם לכדורים מהודקים ומעבירים לקערה מכוסה בניילון לתפיחה שנייה בין חצי שעה ל-40 דקות.
- במחבת עם שמן לא חם מדי (170 מעלות) מטגנים את הכדורים עד להזהבה. לפני ההגשה אפשר לגרד מעל מעט פרמזן, ולאכול מיד.
מי אמר שבסופגניות צריכה להיות ריבה?
צילום: אביהו שפירא
מומלצים