שתף קטע נבחר

 

ארז קומרובסקי: סופגניות תרד מלוחות לחנוכה

מתלבטים בין סופגניות עם שוקולד או עם ריבת תות? הצחקתם אותו: השף ארז קומרובסקי מעדיף למלא את הסופגניות שלו בתרד ופרמזן. צפו

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 
 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)

סופגניות, אבל קצת אחרת. השף ארז קומרובסקי (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
סופגניות, אבל קצת אחרת. השף ארז קומרובסקי(צילום: אביהו שפירא)

סופגניות תרד ופרמזן

המצרכים:

1/2 ק"ג קמח לחם

20 גר' שמרים טריים

250-230 מ"ל מים

150 גר' ריקוטה

1 כפית פלפל לבן גרוס

150 גר' תרד טורקי, שטוף וקצוץ דק

200-150 גר' גבינת פרמזן, מגוררת דק

1 כפית מלח נדיבה

 

אופן ההכנה:

  1. לשים את הקמח, השמרים, המים והריקוטה במשך מספר דקות עד שהבצק מתאחד היטב. מוסיפים את התרד ואת הפרמזן, וממשיכים ללוש. מוסיפים מלח ופלפל, וממשיכים ללוש במשך מספר דקות.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכוסה בניילון לתפיחה ראשונה, במשך שעה-שעה וחצי.
  3. מחלקים את הבצק ל-20 כדורים קטנים, מגלגלים אותם לכדורים מהודקים ומעבירים לקערה מכוסה בניילון לתפיחה שנייה בין חצי שעה ל-40 דקות.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  4. במחבת עם שמן לא חם מדי (170 מעלות) מטגנים את הכדורים עד להזהבה. לפני ההגשה אפשר לגרד מעל מעט פרמזן, ולאכול מיד.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
מי אמר שבסופגניות צריכה להיות ריבה?
צילום: אביהו שפירא
מומלצים