שתף קטע נבחר
 

מאפה במחבת: ארז מכין מאפה פשוט מבצק יוגורט

בבצק שני מרכיבים בלבד, המילוי מורכב מגבינות טובות וההכנה אפילו לא דורשת אפייה בתנור אלא רק מחבת: המתכון של ארז קומרובסקי שישנה לכם את כל מה שידעתם על הכנת מאפים

צילום: אביהו שפירא עריכה: משה טננבאום

צילום: אביהו שפירא עריכה: משה טננבאום

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

  

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)
 

גוזלמה (מאפה טורקי) מבצק יוגורט

המצרכים: 

1/2 2 כוסות קמח רב תכליתי 

1/2 1 כוסות יוגורט טבעי (עדיף להשתמש ביוגורט כבשים)

1 כפית מלח

למילוי -  

100 גר' גבינת פטה

100 גר' גבינת פרמזן

100 גר' גבינת פקורינו

1 כוס בצל ירוק, קצוץ דק

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק - לשים את המרכיבים במשך מספר דקות עד לקבלת בצק אחיד וללא גושים, מכסים בניילון ומניחים בצד למשך 60 דקות. מחלקים את הבצק ל-5 כדורים, ומרדדים כל כדור לעיגול דק כמה שאפשר.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)

     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)

     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  2. ממלאים את הבצק - מערבבים את מרכיבי המילוי עד לקבלת תערובת אחידה, מניחים על חצי מהעיגול וסוגרים עם החצי השני (מהדקים היטב את שני החצאים בעזרת האצבעות). מושחים את כדורי הבצק בשמן זית ומרדדים שוב.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  3. מטגנים את הגוזלמה - מחממים מחבת ברזל, וכשהיא חמה מאוד מעבירים אליה את כדורי הבצק. מטגנים היטב משני הצדדים עד להשחמה. 
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
ארז והגוזלמה
צילום: אביהו שפירא
מומלצים