מאפה במחבת: ארז מכין מאפה פשוט מבצק יוגורט
בבצק שני מרכיבים בלבד, המילוי מורכב מגבינות טובות וההכנה אפילו לא דורשת אפייה בתנור אלא רק מחבת: המתכון של ארז קומרובסקי שישנה לכם את כל מה שידעתם על הכנת מאפים
צילום: אביהו שפירא עריכה: משה טננבאום
גוזלמה (מאפה טורקי) מבצק יוגורט
המצרכים:1/2 2 כוסות קמח רב תכליתי
1/2 1 כוסות יוגורט טבעי (עדיף להשתמש ביוגורט כבשים)
1 כפית מלח
למילוי -
100 גר' גבינת פטה
100 גר' גבינת פרמזן
100 גר' גבינת פקורינו
1 כוס בצל ירוק, קצוץ דק
אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק - לשים את המרכיבים במשך מספר דקות עד לקבלת בצק אחיד וללא גושים, מכסים בניילון ומניחים בצד למשך 60 דקות. מחלקים את הבצק ל-5 כדורים, ומרדדים כל כדור לעיגול דק כמה שאפשר.
- ממלאים את הבצק - מערבבים את מרכיבי המילוי עד לקבלת תערובת אחידה, מניחים על חצי מהעיגול וסוגרים עם החצי השני (מהדקים היטב את שני החצאים בעזרת האצבעות). מושחים את כדורי הבצק בשמן זית ומרדדים שוב.
- מטגנים את הגוזלמה - מחממים מחבת ברזל, וכשהיא חמה מאוד מעבירים אליה את כדורי הבצק. מטגנים היטב משני הצדדים עד להשחמה.
ארז והגוזלמה
צילום: אביהו שפירא
מומלצים