מאפה תימני של ארז קומרובסקי
מה מבין פולני במאפה סבאייה תימני? את זה תגלו בטור החדש של ארז קומרובסקי שמכין הפעם מאפה תימני עם שמרים וחמאה
סבאייה
המצרכים:
1 ק"ג קמח רב תכליתי
1/2 כפית שמרים יבשים
1/4 3 כוסות מים
400-300 גר' חמאה מזוקקת
1 כף מלח
3 כפות סוכר
1 כף קצח, כתוש
3 כפות שמן
1 חלמון ביצה מדולל במים
אופן ההכנה:
- לשים את הקמח עם השמרים, המים, המלח והסוכר עד לקבלת בצק רך, אבל לא דביק מדי (אם הוא נראה לכם יבש מדי - אתם יכולים להוסיף מעט מים).
- מוסיפים לתערובת שמן, מלח וקצח וממשיכים בלישה במשך מספר דקות עד לקבלת בצק חלק ומבריק. מניחים לבצק לנוח בצד במשך כחצי שעה. הופכים את הבצק, ולשים אותו מעט. מניחים לו לנוח פעם נוספת במשך חצי שעה, ושוב הופכים אותו ולשים מעט. שמים אותו שוב למנוחה של חצי שעה.
- מחלקים את הבצק ל-24 כדורים ששווים בגודלם לכדורי פינג פונג. שמים אותם על משטח מקומח, מכסים בניילון ונותנים להם לנוח במשך 20 דקות. בעזרת הידיים, משטחים כל כדור לעיגול בצק בגודל של פיתה קטנה. נותנים לעיגולי הבצק לנוח במשך 20 דקות נוספות.
- בינתיים, מברישים סינייה (כלי אפייה ממתכת בקוטר 30 ס"מ) בחמאה, ופותחים עיגול בצק דק-דק עד שיכסה את כל רצפת הסינייה.
- מורחים את העיגול בחמאה מזוקקת, ומניחים מעל עיגול בצק דק נוסף. מותחים ומנערים את הקצוות תוך כדי פתיחת הבצק, כדי שלא יהיו שוליים עבים מדי. מורחים שוב בחמאה מזוקקת בעזרת האצבעות, ופותחים עוד בצק דק-דק מעל וכך ממשיכים עם כל 24 הכדורים. עכשיו יש לכם סינייה ממולאת ב-24 דפי בצק שמפרידה ביניהן חמאה מזוקקת. על הדף האחרון מורחים חלמון ביצה מדולל במים.
אופים את הסבאיה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 60-50 דקות, או עד לקבלת גוון מוזהב היטב. אוכלים עם רסק עגבניות כמו ג'חנון.
הערה:
אם יש לכם זמן חופשי, ובא לכם לחלק את הבצק ל-36 כדורים ומהם להכין 36 שכבות בצק דקיקות - אתם יותר ממוזמנים.
מאפה סאבייה תימני של ארז קומרובסקי
צילום: אביהו שפירא
מומלצים