ארז קומרובסקי: מתכון לצ'יבורקי גיאורגי
מה לפולני ולמאפה גיאורגי? תתפלאו, אבל הרבה: ארז קומרובסקי מלמד להכין צ'יבורקי, מאפה גיאורגי ממולא
צילום: אביהו שפירא
טורים נוספים של ארז קומרובסקי בערוץ האוכל:
כך תכינו לחם מרוקאי במילוי בשר ובצל
מאפה במחבת: ארז מכין מאפה פשוט מבצק יוגורט
מתכון לקנישס תפוחי אדמה של ארז קומרובסקי
צ'יבורקי גרוזיני
המצרכים:
לבצק -
1 ק"ג קמח רב תכליתי
500-480 מ"ל מים
2 ביצים גדולות
3-2 כפות וודקה
2 כפות שמן
1 כף מלח
למילוי -
700 גר' בשר בקר, קצוץ דק (בסכין)
1 כף פלפל שחור גרוס במכתש
2 פלפל צ'ילי יבשים, גרוסים במכתש
מלח - לפי הטעם
5 שיני שום כתושות
1/2 3-2 בצלים, קצוצים דק
אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק - לשים את כל חומרי הבצק בין 10-8 דקות, עד לקבלת בצק מעט קשה. מחלקים ל-4 כדורים, ולשים במשך 2 דקות כל כדור. מעבירים את הכדורים לקערה, מכסים בניילון ומניחים בצד למנוחה של כשעה וחצי בערך.
- מרדדים כל כדור לעלה לא דק מדי, מורחים בשמן תירס ומגלגלים למעין רולדה. מניחים לבצק לנוח במשך 30-20 דקות נוספות.
- מכינים את המילוי - במחבת חמה מטגנים את הבצלים עד לשקיפות, מוסיפים את שיני השום, ולאחר כמה שניות מוסיפים את הבשר וממבשלים אותו עד שהוא משנה את צבעו לגוון כהה. מוסיפים את התבלינים, מערבבים היטב ובודקים טעמים.
- ממלאים את הצ'יבורקי ומטגנים - חותכים כל גליל ל-8 פרוסות בעובי שווה, ומרדדים כל פרוסה לעלה דק. שמים על כל עלה כף מהמילוי וסוגרים היטב את הקצוות (אפשר להיעזר במזלג).
- במחבת חמה, עם שמן לא עמוק מדי, מטגנים את המאפים עד להזהבה, ומעבירים לצלחת עם נייר סופג. ממתינים שתי דקות, ואוכלים מיד. שותים כוסית וודקה, ואוכלים מיד עוד אחד.
צ'יבורקי גיאורגי
צילום: אביהו שפירא
מומלצים