שתף קטע נבחר
 

ארז קומרובסקי: מתכון לצ'יבורקי גיאורגי

מה לפולני ולמאפה גיאורגי? תתפלאו, אבל הרבה: ארז קומרובסקי מלמד להכין צ'יבורקי, מאפה גיאורגי ממולא

צילום: אביהו שפירא

צילום: אביהו שפירא

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 
צ'יבורשקי ארז קומרובסקי (צילום: אביהו שפירא)
הצ'יבורקי של ארז קומרובסקי(צילום: אביהו שפירא)
 

צ'יבורקי גרוזיני

המצרכים:

לבצק -

1 ק"ג קמח רב תכליתי

500-480 מ"ל מים

2 ביצים גדולות

3-2 כפות וודקה

2 כפות שמן

1 כף מלח

למילוי -

700 גר' בשר בקר, קצוץ דק (בסכין)

1 כף פלפל שחור גרוס במכתש

2 פלפל צ'ילי יבשים, גרוסים במכתש

מלח - לפי הטעם

5 שיני שום כתושות

1/2 3-2 בצלים, קצוצים דק

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק - לשים את כל חומרי הבצק בין 10-8 דקות, עד לקבלת בצק מעט קשה. מחלקים ל-4 כדורים, ולשים במשך 2 דקות כל כדור. מעבירים את הכדורים לקערה, מכסים בניילון ומניחים בצד למנוחה של כשעה וחצי בערך.
    צ'יבורשקי ארז קומרובסקי (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  2. מרדדים כל כדור לעלה לא דק מדי, מורחים בשמן תירס ומגלגלים למעין רולדה. מניחים לבצק לנוח במשך 30-20 דקות נוספות.
    צ'יברושקי ארז קומרובסקי (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  3. מכינים את המילוי - במחבת חמה מטגנים את הבצלים עד לשקיפות, מוסיפים את שיני השום, ולאחר כמה שניות מוסיפים את הבשר וממבשלים אותו עד שהוא משנה את צבעו לגוון כהה. מוסיפים את התבלינים, מערבבים היטב ובודקים טעמים. 
    צ'יבורשקי ארז קומרובסקי (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)

    צ'יבורשקי ארז קומרובסקי (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  4. ממלאים את הצ'יבורקי ומטגנים - חותכים כל גליל ל-8 פרוסות בעובי שווה, ומרדדים כל פרוסה לעלה דק. שמים על כל עלה כף מהמילוי וסוגרים היטב את הקצוות (אפשר להיעזר במזלג).
    צ'יבורשקי ארז קומרובסקי (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)

    צ'יבורשקי ארז קומרובסקי (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)

    צ'יבורשקי ארז קומרובסקי (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  5. במחבת חמה, עם שמן לא עמוק מדי, מטגנים את המאפים עד להזהבה, ומעבירים לצלחת עם נייר סופג. ממתינים שתי דקות, ואוכלים מיד. שותים כוסית וודקה, ואוכלים מיד עוד אחד.
    צ'יבורשקי ארז קומרובסקי (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)

    צ'יבורשקי ארז קומרובסקי (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
    צ'יבורשקי ארז קומרובסקי (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
     

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
צ'יבורקי גיאורגי
צילום: אביהו שפירא
מומלצים