מתכון טבעוני: דאל מש ועדשים צהובות בנוסח הודי
מארחים טבעונים בליל הסדר? קבלו מתכון לתבשיל הודי טבעוני קל להכנה
כשמטיילים בהודו גומאים מרחקים עצומים במעבר ממקום למקום. בדרך עוצרים בדאבות, שהן מסעדות דרכים, שאותן אפשר לזהות לפי הסירים הענקיים הפונים לרחוב. בכל סיר יש דאל אחר - רק צריך להצביע על מה שרוצים ומייד מקבלים קערית מלאה בניחוחות מקומיים. אלה הן הארוחות הכי מהירות, טעימות ואותנטיות שאפשר למצוא. כאן פיתחתי מתכון לדאל מלא בטעמים אבל לא חריף מדי (שלא כמו בדאבות). אפשר להחליף את הג'ינג'ר והשום במחית שום-ג'ינג'ר, והמנה הזאת בהחלט יכולה להיות מנה חגיגית לערב הפסח שלכם.
המצרכים (ל-4 מנות):
2 כפות שמן זית
1 בצל, קצוץ
2 שיני שום, קצוצות
פיסת ג'ינג'ר באורך 2 ס"מ, קצוץ
1 כוס שעועית מש
1 כוס עדשים צהובות (או כתומות)
1 כפית כמון
1 כפית גראם מסאלה (או אבקת קארי)
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית מלח
1/2 כפית סוכר קנים (לא חובה)
1/2 כפית רוטב פלפלים חריף (סריראצ'ה, לא חובה)
1/4 כוס רסק עגבניות
1 כוס נוזל קוקוס
להגשה - אורז בסמטי לבן או מלא מבושל או קינואה
אופן ההכנה:
- מחממים סיר בינוני עם שמן זית ומטגנים בצל 5 דקות להזהבה.
- מוסיפים שום וג'ינג'ר ומטגנים דקה רק עד שעולה ניחוח.
- מוסיפים את יתר החומרים, יוצקים מים לכיסוי ועוד 2 ס"מ ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 40 דקות עד שהעדשים והמש רכות.
- מגישים על אורז או על קינואה.
זהר לוסטיגר-בשן היא שפית טבעית ומנחת סדנאות לבישול בריא. עוד מתכונים קלים ומהירים, לכל מי שרוצה לאכול ולבשל קצת יותר בריא באתר
בימוי והפקה: נעה רוזנפלד- בית של הפקות
צילום: דניאל לילה, סטיילינג: עמית פרבר