מהמטבח היהודי: 2 מתכוני מרקים לפסח
מחפשים לשדרג את מרק העוף הקלאסי שמככב תמיד בשולחן החג? קבלו שני מתכונים קלים להכנה של מרק בצל ומרק בשר עם ירקות
מרק קרופניק ארץ-ישראלי
המצרכים:
300 גר' בשר צלעות או כל בשר שומני אחר, קצוץ דק (לא להשתמש בבשר טחון - לחתוך את הבשר ביד)
1 חבילת פטריות פורצ'יני או לקט פטריות מיובשות (יש להכין על פי הוראות ההכנה: חליטה במים חמימים וסינון המים)
1 בצל גדול, קצוץ דק
1 בצל גדול, חתוך גס
2 גזרים קלופים, חתוכים לקוביות קטנות
2 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות
2 שיני שום קצוצות
2 קישואים קטנים, קלופים וחתוכים לקוביות
3 גבעולי סלרי עלים, קצוצים גס
צרור קטן של כוסברה, קצוצה גס
1/2 כוס עגבניות מרוסקות
1 כף פפריקה מתוקהמלח, פלפל
שמן זית
אופן ההכנה:
- מטגנים את הבצל הקצוץ גס במחבת משומנת בשמן זית עד להזהבה ומוסיפים את שיני השום.
- מוסיפים את נתחי הבשר ומטגנים עד להשחמה קלילה. מוציאים את הבשר לקערה.
- יוצקים עוד מעט שמן זית לחימום הסיר ומוסיפים את הגזר, הקישוא, הבצל הקצוץ דק, תפוחי האדמה וגבעולי הסלרי. מקפיצים קלות את כל הירקות יחד ומוסיפים את העגבניות המרוסקות, מעט פלפל שחור, מלח לפי הטעם ופפריקה. מחזירים לסיר את הבשר המטוגן, מוסיפים את הפטריות וממלאים מים עד לכיסוי. מביאים לרתיחה.
- ממשיכים לבשל את המרק על אש נמוכה לפחות שעה נוספת או עד לריכוך מלא של הירקות (ייתכן מאוד שהגריסים ישתו את המים, ולכן כדאי להוסיף מים לפי הצורך וכמובן לתקן את את התיבול עם מלח ופלפל).
- לאחר כשעה ורבע של בישול, המרק יהיה עשיר, סמיך ומוכן להגשה. קוצצים את הכוסברה ומפזרים על כל מנה בעת ההגשה.
לשדרוג המרק:
מוסיפים לפני ההגשה חופן גדול של קוביות נקניק קבנוס אפוי מעט.
מרק בצל
המצרכים:
3 בצלים, חתוכים לקוביות גדולות
3 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
חופן פלפל אנגלי
4 עלי דפנה מיובשים
מחית שום כתוש
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
- בסיר גדול מטגנים את הבצל ואת תפוחי האדמה בשמן עד להזהבה ומוסיפים את יתר המרכיבים.
- מתבלים, ממלאים את הסיר במים ומביאים לרתיחה.
- מבשלים שעתיים לפחות.
במקום מרק העוף. מרק קרופניק
צילום: מאיר בולקה
מומלצים