שתף קטע נבחר
 

3 מנות של שפית

ראשונה, עיקרית וקינוח: שלושה מתכונים לשלוש מנות שיכולות להיות גם בשולחן הסדר שלכם

צילום: ירון ברנר

צילום: ירון ברנר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

פילה לוקוס עם קראסט פטרוזיליה ופיסטוק

 

המצרכים (ל-12 מנות בערך):

12 מנות פילה לוקוס נקי מעור ועצמות, במשקל 140-120 גר'

שמן לטיגון

לציפוי - 

100 גר' (2 כפות גדושות) חמאת קוקוס

30 גר' (2 כפות) פירורי מצה

1/2 כוס פטרוזיליה

100 גר' פיסטוק קלוף

אוזריה (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הציפוי - מעבדים את כל המרכיבים במעבד מזון עד לקבלת מרקם לא לגמרי חלק, משטחים למלבן בין שני ניירות אפייה ומקפיאים.
    אוזריה (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  2. מטגנים את הדג ומרכיבים את המנה - במחבת עם שמן מטגנים את פילה הלוקוס כדקה מכל צד, ומעבירים לתבנית אפייה.
    אוזריה (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  3. מפשירים את הציפוי, חותכים אותו לריבועים בגודל מנות הדג ועל כל מנה מניחים ריבוע.
  4. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 5 דקות, ומגישים עם אורז לבן או פירה תפוחי אדמה.
    אוזריה (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

 

אספרגוס על קרם שום ירוק ושקדים

המצרכים:

צרור אספרגוס

לקרם שום ירוק -

3 תפוחי אדמה קלופים 

3 ראשי שום ירוק, נקיים מהעלים החיצוניים ומהגבעולים

1 כוס שמן זית

1 כף שטוחה מלח

קורט פלפל

1 כף חומץ בן יין

להגשה -

שקדים פרוסים וקלויים קלות

אוזריה (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה: 

  1. מבשלים את תפוחי האדמה והשום עד לריכוך מלא, מסננים היטב וטוחנים. תוך כדי ערבול, מזלפים באיטיות שמן זית, ומתבלים במלח, פלפל וחומץ.
  2. קולפים וחולטים את האספרגוס במים רותחים עם מלח, ומוציאים למי קרח.
  3. במחבת מחממים שמן זית עם שן שום כתושה וקורט מלח, ומוסיפים את גבעולי האספרגוס. מערבבים היטב במשך 2 דקות, כך שהאספרגוס ייטגנו היטב מכל צידם.
  4. בצלחת הגשה מורחים את קרם השום, מניחים מעל את גבעולי האספרגוס ומפזרים שקדים פרוסים וקלויים מעל.

  

פנקוטה קרם אגוזים וסירופ אגוזי מלך

המצרכים:

3 מכלים שמנת מתוקה (או 2 פחיות חלב קוקוס לגרסת הפרווה)

1 שקית ג'לטין

4 כפות סוכר

2 כפות ממרח אגוזים

1 מקל וניל חצוי או כפית תמצית וניל איכותית

1/4 כוס מים קרים

לסירופ -

כוס מיץ תפוזים טרי

1/2 כוס מים

1/4 כוס ברנדי

כוס אגוזי מלך

אוזריה (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה: 

  1. ממיסים ג'לטין במים קרים במשך 10 דקות. מרתיחים את השמנת או את קרם הקוקוס עם ממרח האגוזים, הסוכר והווניל. מוסיפים את הג'לטין ומערבבים היטב. ממשיכים לבשל על אש נמוכה במשך 5 דק', ומסננים. יוצקים את התערובת ל-6 כוסות הגשה.  
  2. מכינים את הסירופ - מרתיחים את כל חמרי הסירופ יחד, ומצמצמים ל-1/3 מכמות הנוזל ההתחלתית.
  3. הגשה - יוצקים את הסירופ על הפנקוטה, ומגישים.  

 

המתכונים באדיבות שף אביבית פריאל ממסעדת "אוזריה" בתל אביב

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
פנקוטה קרם אגוזים וסירופ אגוזי מלך
צילום: ירון ברנר
מומלצים