כשר לפסח: מלבי עם שסק צלוי
קדימה להתפנק: קינוח קליל כשר לפסח של מלבי עם שסק - מקסימום רושם במינימום מאמץ
מלבי עם שסק צלוי בחמאת ברנדי
קינוח שקל להכין וכיף להגיש בצהרי חול המועד או כקינוח לארוחת ערב חגיגית. את הסירופ האדום, הבוטנים והקוקוס של המלבי הקלאסי - החליפה השף-קונדיטורית עדי ברזילי ("רביבה וסיליה") בשסק, שנמצא כעת בשווקים. השסק נצלה בחמאה מחוזקת במעט קוניאק (אל דאגה, האלכוהול מתאדה בבישול).
המצרכים (ל-10-6 מנות אישיות):
1 ליטר חלב 3% (4 כוסות)
85 גר' קורנפלור
1 מכל שמנת מתוקה 38% (250 מ"ל)
100 גר' סוכר
4 כפות מי ורדים
לעיטור השסק הצלוי -
20-15 פירות שסק, קלופים ופרוסים לרבעים לאורך
100 גר' חמאה
2 כפות ברנדי או קוניאק
100 גר' סוכר
מיץ מחצי לימון
להגשה -
חופן עלי נענע - לא חובה
אופן ההכנה:
- מכינים את המלבי - יוצקים לסיר את השמנת יחד עם 3 כוסות חלב ו-100 גרם סוכר ומחממים עד לסף רתיחה. במקביל יוצקים לקערה כוס חלב ומי ורדים, מוסיפים פנימה קורנפלור וטורפים היטב עד להיטמעותו בנוזל.
- מעבירים 3 מצקות מתערובת החלב החם שבסיר אל הקערה להשוואת טמפרטורות, טורפים היטב עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את תערובת החלב והקורנפלור לחלב החם שבסיר ומביאים לרתיחה שנייה תוך טריפה מתמדת.
- מבשלים 10 שניות נוספות עד שמתקבלת תערובת במרקם סמיך ואחיד ומורידים מהאש. מעבירים מייד לכוסות הגשה אישיות. מקררים 10 דקות בטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר לשעה וחצי לפחות.
- מכינים את השסק הצלוי - ממיסים במחבת (רצוי כבדה) את החמאה. מוסיפים ברנדי, סוכר ומיץ לימון, מערבבים ומבשלים כחצי דקה יחד. מוסיפים את השסק וצולים על חום גבוה ותוך ערבוב עדין עד לריכוך קל של הפירות. מורידים מהאש ומסננים את הרוטב לתוך קערה. שמרו גם את הרוטב להגשה.
- הרכבה והגשה - מפזרים על כל מלבי ארבע-חמש פרוסות שסק צלוי (חמות או קרות, לטעמכם), יוצקים מעט מהרוטב ומעטרים בנענע. מגישים מייד.
המתכון באדיבות "יטבתה"
מלבי, קצת אחרת
צילום: אמיר מנחם
מומלצים