שתף קטע נבחר
 

מתכון לסלט ארטישוק ירושלמי בנוסח מרוקאי

השפית נופר זוהר מגישה מתכון לסלט מרוקאי קל להכנה המבוסס על בטטה קסבייה - או ארטישוק ירושלמי בשמו המוכר יותר - חומר גלם פופולרי באביב

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

סלט בטטה קסבייה בסגנון מרוקאי

סלט קל להכנה שמקורו במטבח המרוקאי, ובביתה של השפית נופר זוהר ("ק-פה האנוי") נהוג לאכול אותו בעיקר בפסח. "בטטה קסבייה" הוא הכינוי של הארטישוק הירושלמי בצפון אפריקה, ובתקופת האביב הוא פופולרי במיוחד. לרוב, נוהגים לצוות אותו לפרוסות תפוחי אדמה מבושלות וביצים קשות, בתוספת שמיר רענן ובצל סגול. כמה פשוט - ככה טעים.

 

המצרכים:

5 תפוחי אדמה קטנים וורודים (מזן דזירה), מבושלים עד לריכוך וקלופים

4-3 שורשי ארטישוק ירושלמי, מבושלים כחצי שעה ועד לריכוך (לא מקולפים)

1 בצל סגול, פרוס לרוחב לטבעות דקות

4-3 גבעולי שמיר, קצוצים גס

לרוטב -

3-5 כפות שמן זית

5 כפות חומץ בן יין או חומץ בלסמי

1 כפית סוכר

1/2 1 כפיות מלח

להגשה -

2 ביצים, מבושלות במים רותחים במשך 6 דקות בדיוק

3-2 כפות ביצי סלמון ורודות - לא חובה

סלט בטטה קסבייה מרוקאי (צילום: אמיר מנחם)
סלט בטטה קסבייה מרוקאי(צילום: אמיר מנחם)
   

אופן ההכנה:

  1. פורסים לרוחב את תפוחי האדמה המבושלים והקלופים, ומסדרים בתחתית קערת הגשה.
  2. פורסים לרוחב את הארטישוקים הירושלמים המבושלים והלא-מקולפים, ומסדרים מעל לשכבת תפוחי האדמה. מעטרים בטבעות בצל סגול ועלי שמיר.
  3. מכינים את הרוטב - יוצקים לקערה קטנה שמן זית, מוסיפים חומץ בן יין, סוכר ומלח, ומערבבים היטב עד להמסה של הסוכר. שומרים בצד עד להגשה.
  4. הגשה - יוצקים את הרוטב מעל הסלט מבלי לערבב, מקלפים את הביצים הרכות וחוצים לרוחב. מסדרים מעל הסלט את 4 חצאי הביצה, ומפזרים מעל ביצי דג סלמון. מגישים מייד.

 

טיפים:

  • את תפוחי האדמה אפשר לבשל מראש (עם הקליפה) במיקרוגל במשך כ-20 דקות עד לריכוך מלא.
  • רצוי שתפוחי האדמה והארטישוק הירושלמי יוגשו כשהם פושרים או חמים.

 

המתכון באדיבות שטראוס

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אמיר מנחם
טעים! סלט בטטה קסבייה
צילום: אמיר מנחם
מומלצים