מארץ הנילוס באהבה: 3 מתכונים מהמטבח המצרי
לבבות ארטישוק ממולאים, קציצות דגים וגם סופריטו בשר ותפוחי אדמה: שלושה מתכונים אסליים ופשוטים להכנה מהמטבח המצרי ששווה להכיר ולאמץ
עוד כתבות בערוץ האוכל שיכולות לעניין אתכם:
"אנשים יודעים שאני מצרייה אסלית"
בחזרה למצרים: מסעדות שמגישות מנות מהמטבח המצרי
מתכון מהיר לחריימה
לבבות ארטישוק ממולאים - חרשוף מחשי
המצרכים:
12-10 לבבות ארטישוק (בגודל בממוצע)
לקציצות בשר -
500 גר' בשר טחון
8 שיני שום כתושות
מלח, פלפל
1/2 1 ספל קמח חומוס
1 צרור פטרוזיליה, קצוצה דק
2 ביצים
לרוטב -
שמן, לטיגון
1/2 בצל, קצוץ דק
4-3 שיני שום, קצוצות דק
מלח, פלפל
1/2 כף כורכום
1/2 כפית בהרט
מים לכיסוי הארטישוקים (בערך 5 ספלים)
מיץ מ-2 לימונים
חופן נענע קצוצה
2 גבעולי סלרי קצוצים
אופן ההכנה:
- מכינים את הקציצות - מערבבים יחד את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה. יוצרים מהתערובת קציצות בגודל אחיד, וממלאים כל ארטישוק בקציצה.
- מכינים את הרוטב - בסיר רחב שוליים עם שמן מטגנים את הבצל והשום עד להזהבה, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים, ומוסיפים פנימה את הכורכום והבהרט. יוצקים מעל את המים, מוסיפים את הסלרי, מיץ הלימון והנענע הקצוצה ומביאים לרתיחה.
- בזהירות, מניחים בסיר את לבבות הארטישוק הממולאים, ומבשלים על אש נמוכה במשך שעה וחצי.
- מגישים על אורז לבן.
קציצות דגים - בלחת סמאק'
המצרכים:
לקציצות -
500 גר' דג בורי (או כל דג אחר לבחירה) קצוץ
1 כף שמן
1 בצל אדום, קצוץ דק
8-7 שיני שום כתושות
1 פלפל ירוק חריף
2 גבעולי סלרי אמריקאי קצוצים
מלח, פלפל
1 כף אבקת כמון
1 ספל אבקת חומס
2 ביצים
1 צרור נענע קצוצה
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
1 צרור כוסברה קצוצה
1/4 ספל מים
לרוטב -
2 פלפלים ירוקים חריפים, חתוכים לטבעות דקות
5-4 שיני שום קצוצות
מלח, פלפל
1/2 כף כמון
1 כף פפריקה מתוקה
קליפת לימון מגורדת
5-4 עגבניות מקולפות קצוצות
3-2 כפות רסק עגבניות
4-3 ספלי מים
צרור כוסברה קצוצה
מעט שמן, לטיגון
אופן ההכנה:
- מכינים את הקציצות - במעבד מזון שמים את הבצל, שום פלפל ירוק וסלרי ומרסקים. מוסיפים את התערובת לדג הקצוץ, מערבבים ומוסיפים את אבקת החומוס, מלח, פלפל, כמון ביצה ומים ומערבבים היטב. מוסיפים לתערובת את הנענע, הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצות, מערבבים היטב ומיוצרים קציצות שטוחות בגודל אחיד. מטגנים במחבת עם שמן משני הצדדים עד להזהבה, ומוציאים לצלחת עם נייר סופג.
- מכינים את הרוטב - בסיר גדול עם מעט שמן מטגנים קלות את הפלפל החריף והשום, מתבלים במלח, פלפל, כמון ופפריקה מתוקה. מוסיפים את קליפת הלימון, עגבניות ורסק עגבניות ומערבבים היטב. יוצקים פנימה את המים, מפזרים כוסברה, מבשלים עד לרתיחה וממשיכים לבשל במשך מספר דקות.
- בעדינות, מוסיפים לסיר את קציצות הדגים וממשיכים לבשל במשך 20-15 דקות, על אש נמוכה.
- מגישים חם בצלחת לצד אורז ותבשיל אפונה.
סופריטו בשר ותפוחי אדמה
המצרכים:
1 ק"ג בשר כתף, מחולק לקוביות
שמן, לטיגון
מלח, פלפל שחור - לפי הטעם
לתבשיל תפוחי האדמה -
2 עגבניות ללא קליפה, חתוכות לקוביות
1 כף כורכום
1 כפית קינמון
1/2 כפית בהרט
1/2 כפית הל
מים
שיני שום מראש שום אחד, כתושות וללא קליפה
6-5 תפוחי אדמה, קלופים ופרוסים לפרוסות בעובי בינוני
אופן ההכנה:
- מבשלים את הבשר - בסיר עם שמן מטגנים את קוביות הבשר משני הצדדים עד שהן משנות את צבען ללבן, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים מעט וכשהבשר מוכן, מוציאים לצלחת ומניחים בצד.
- מכינים את התבשיל - לאותו הסיר בו טיגנתם את הבשר, על אש נמוכה, מבשלים את העגבניות. עליהן מניחים את קוביות הבשר, ומתבלים במלח, פלפל שחור, כורכום, קינמון, בהרט והל.
- מטגנים את קוביות הבשר משני הצדדים, ויוצקים מעל את המים. מוסיפים את שיני השום הכתושות ואת פרוסות תפוחי האדמה, ומבשלים על אש קטנה במשך שעתיים.
- מומלץ להגיש לצד אורז לבן.
גיוון:
אפשר להחליף את תפוחי האדמה בלבבות ארטישוק חתוכים לרבעים, שהושרו במיץ לימון במשך שעה.
המתכונים באדיבות ג'ולי אוזון ממסעדת "ג'ולי" בתל אביב