שתף קטע נבחר
 

מתכון ללחם טורקי עם גבינות

ארז קומרובסקי אמנם לא טורקי אבל הוא יודע להכין כזאת פרוז'לאדה טורקית שלא תצליחו להוריד ממנה את הידיים

צילום: אביהו שפירא

צילום: אביהו שפירא

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ארז קומרובסקי אופה לחם טורקי (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)
 

פרוז'לאדה - לחם גבינות טורקי

המצרכים:

לבצק -

700 גר' קמח פוקאצ'ה

400 מ"ל מים קרירים

200-150 גר' יוגורט כבשים או בקר

2 ביצים

2/3 כפות שמרים יבשים או 20 גר' שמרים טריים

3/4 כף מלח

150 גר' גבינת ברינזה או בולגרית המאירי, מפוררת

250 גר' גבינת קשקבל כבשים, מגוררת

1/3 כוס שמן זית

150 גר' זיתים שחורים מגולענים

לטופינג -

חופן גבינת קשקבל מגוררת 

ארז קומרובסקי אופה לחם טורקי (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)

ארז קומרובסקי אופה לחם טורקי (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק - לשים את הבצק ללא המלח, השמן והגבינות עד לקבלת מרקם לח ונעים. מוסיפים את המלח והגבינות המגוררות, ולשים במשך כ-2 דקות. מוסיפים את השמן ולשים עוד 2 דקות.
    ארז קומרובסקי אופה לחם טורקי (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת בשמן זית, ומניחים בצד להתפחה במשך שעה. לאחר שעה, מפילים את הבצק ונותנים לו לתפוח במשך כחצי שעה נוספת.
  3. מעבירים את הבצק לתבנית אפייה מלבנית, משומנת בשמן זית. משטחים את הבצק בתבנית, מפזרים מעל את הזיתים ומטביעים אותם בפנים.
    ארז קומרובסקי אופה לחם טורקי (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  4. מניחים את התבנית בצד להתפחה נוספת, ולאחר שהבצק תפח, מפזרים מעל את גבינת הקשקבל המגורדת.
    ארז קומרובסקי אופה לחם טורקי (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-220-200 מעלות במשך כ-25 דקות. אוכלים חם ומתענגים על כל ביס.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
מטורקיה באהבה: מתכון של ארז קומרובסקי לפרוז'לצה
צילום: אביהו שפירא
מומלצים