מתכון ללחם טורקי עם גבינות
ארז קומרובסקי אמנם לא טורקי אבל הוא יודע להכין כזאת פרוז'לאדה טורקית שלא תצליחו להוריד ממנה את הידיים
צילום: אביהו שפירא
פרוז'לאדה - לחם גבינות טורקי
המצרכים:
לבצק -
700 גר' קמח פוקאצ'ה
400 מ"ל מים קרירים
200-150 גר' יוגורט כבשים או בקר
2 ביצים
2/3 כפות שמרים יבשים או 20 גר' שמרים טריים
3/4 כף מלח
150 גר' גבינת ברינזה או בולגרית המאירי, מפוררת
250 גר' גבינת קשקבל כבשים, מגוררת
1/3 כוס שמן זית
150 גר' זיתים שחורים מגולענים
לטופינג -
חופן גבינת קשקבל מגוררת
אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק - לשים את הבצק ללא המלח, השמן והגבינות עד לקבלת מרקם לח ונעים. מוסיפים את המלח והגבינות המגוררות, ולשים במשך כ-2 דקות. מוסיפים את השמן ולשים עוד 2 דקות.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת בשמן זית, ומניחים בצד להתפחה במשך שעה. לאחר שעה, מפילים את הבצק ונותנים לו לתפוח במשך כחצי שעה נוספת.
- מעבירים את הבצק לתבנית אפייה מלבנית, משומנת בשמן זית. משטחים את הבצק בתבנית, מפזרים מעל את הזיתים ומטביעים אותם בפנים.
- מניחים את התבנית בצד להתפחה נוספת, ולאחר שהבצק תפח, מפזרים מעל את גבינת הקשקבל המגורדת.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-220-200 מעלות במשך כ-25 דקות. אוכלים חם ומתענגים על כל ביס.
מטורקיה באהבה: מתכון של ארז קומרובסקי לפרוז'לצה
צילום: אביהו שפירא
מומלצים