שתף קטע נבחר
 

ארז קומרובסקי מכין לחם מטבוחה חריפה

השף ארז קומרובסקי מלמד איך להכין, שלב אחר שלב, לחם מטבוחה חריפה בסגנון סיציליאני

צילום: אביהו שפירא

צילום: אביהו שפירא

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ארז קומרובסקי אופה לחם מטבוחה (צילום: אביהו שפירא)
ארז קומרובסקי והלחם(צילום: אביהו שפירא)
 

בבקה סיציליאנית עם עגבניות או לחם מטבוחה מפתיע

המצרכים:

4 כוסות קמח פסטה

3/4 1 - 2 כוסות מים פושרים

1/2 כף שמרים יבשים

2 כפות שמן זית

1 כפית מלח

2 כוסות מטבוחה חריפה מאוד

חופן עלי בזיליקום (לא חובה)

400 גר' גבינת פקורינו מגורדת

ארז קומרובסקי אופה לחם מטבוחה (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)
 

אופן ההכנה:

  1. לשים את הקמח עם השמרים, השמן והמים עד לקבלת בצק נעים ולא קשה מדי (אם צריך, מוסיפים מעט מים). מוסיפים את המלח, וממשיכים בלישה במשך מספר דקות. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, ושמים בצד להתפחה במשך כשעתיים.
  2. פותחים את הבצק למלבן דק באורך של 60-50 ס"מ, וברוחב של 30-28 ס"מ. מורחים את המטבוחה על הבצק תוך כדי השארת שוליים בעובי של 5 ס"מ לערך, נקיים מהרוטב.
    ארז קומרובסקי אופה לחם מטבוחה (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  3. מפזרים מעל גבינה מגורדת ועלי בזיליקום.
    ארז קומרובסקי אופה לחם מטבוחה (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  4. סוגרים את הקצוות ומקפלים את השליש הימני אחד על השני, חוזרים על התהליך עם השליש השמאלי ומקפלים שוב (קצת בדומה לקיפול בצק לקרואסון).
    ארז קומרובסקי אופה לחם מטבוחה (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  5. חותכים את המאפה באמצע ולאורך, מעבירים לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה, מתפיחים כ-3/4 שעה עד שעה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 45 דקות.
    ארז קומרובסקי אופה לחם מטבוחה (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
ארז והמטבוחה
צילום: אביהו שפירא
מומלצים