שתף קטע נבחר
 

ארז קומרובסקי אופה בורקיטס קישואים

בורקיטס בקלי קלות: השף ארז קומרובסקי מלמד איך להכין צ'יק צ'אק בורקיטס קישואים טעים ופריך לכבוד שבת. צפו

יותם קצור

יותם קצור

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ארז קומרובסקי אופה בורקיטס (צילום: תיקי גולן)
ארז קומרובסקי אופה בורקיטס(צילום: תיקי גולן)

בורקיטס במילוי קישואים

המצרכים:

לבצק -

3 כוסות קמח

3/4 כפות מלח

1/2 כוס שמן תירס

1/4 1 כוסות מים

למילוי -

6 קישואים, מגוררים דק עם הקליפה

2 שיני שום, כתושות

1/2 כוס זיתי קלמטה

1 כף נדיבה עלי טימין מופרדים

200 גר' גבינת ריקוטה עיזים

1/3 כוס צנוברים, קלויים

מלח, פלפל לבן - לפי הטעם

ארז קומרובסקי אופה בורקיטס (צילום: תיקי גולן)
(צילום: תיקי גולן)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק - בסיר מביאים לרתיחה את השמן עם המים והמלח. מוסיפים לתערובת את הקמח, ולשים בהתחלה בכף עץ (הזהרו, התערובת חמה) ובהמשך מעבירים את המסה למשטח לישה. לשים עד לקבלת בצק חלק וללא גושים.  
  2. מכינים את המלית - סוחטים היטב עם הידיים את הקישואים המגורדים, ומעבירים למחבת חמה עם 2 כפות שמן זית ומערבבים מעט. מוסיפים את שיני השום, המלח, הפלפל והטימין ומערבבים בעדינות. מכבים את הלהבה, ומניחים לתערובת להתקרר מעט. כשהתערובת מתקררת, מוסיפים את הריקוטה והזיתים.
  3. ממלאים את הבורקיטס - מרדדים את הבצק וקורצים לעיגולים שווים בגודלם. במרכז כל עיגול מניחים כף מהמילוי, ומורחים את השוליים בביצה. סוגרים לצורת כיסון ומהדקים. מושחים את הבצק בביצה, מפזקים מעל שומשום ומניחים במקרר למשך חצי שעה.
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך כ-20 דקות לערך.
    ארז קומרובסקי אופה בורקיטס (צילום: תיקי גולן)
    (צילום: תיקי גולן)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: תיקי גולן
ארז והבורקיטס
צילום: תיקי גולן
מומלצים