מאפינס מייפל ושקדים בחמש דקות
משהו מתוק לשבת: מתכון קל להכנה, מהיר ונהדר למאפינס מייפל ושקדים. וכן, אפשר גם בלי מיקסר
מייפל זה חומר גלם מו-ש-לם. אני מוכנה לשים אותו כמעט על כל דבר שאני אוכלת, ממלוחים ועד מתוקים, יש המון דברים שאפשר לעשות עם פלא הבריאה הזה, ואחד מהם זה המאפינס מייפל הנהדר שאנחנו נכין היום.
אין מתכון פשוט יותר מזה: הוא קל, מהיר להכנה וממש נהדר. לפני כמה שנים סתיו, אחות של גיסתי, הביאה לאחת מהארוחות המשפחתיות עוגה מופלאה של מייפל ואגוזי מלך.
עד אותו היום טעמתי בהזדמנויות שונות עוגות מייפל, אבל העוגה הזאת הייתה כל כך נהדרת שמיד ביקשתי את המתכון, וגם הכנסתי את המנה לתפריט של "טוטו" - זאת הייתה מנה מופלאה של עוגת מייפל עם קרמבל ותפוחים מקורמלים, מנה שהייתה הצלחה מסחררת.
מאז המתכון של סתיו עבר קצת שינויים ושיפורים, והיום זה אחד המתכונים האהובים עלי בעולם. מקווה שתאהבו אותנו ותהנו ממנו לפחות כמוני.
מאפינס מייפל ושקדים
המתכון הוא לתבנית של 12 מאפינס עם מנג'ט מס' 4 שאותה אפשר לקנות בכל סופר מרקט; או לתבנית אינגלש קייק סטנדרטית; או לתבנית עגולה בקוטר 26 – ואז זמן האפייה הוא בערך 40-50 דקות).
המצרכים:
למאפינס -
100 גר' שמן (סויה או קנולה)
250 גר' שמנת מתוקה
3 ביצים
1 כוס + 2 כפות קמח (175 גר')
1 שקית אבקת אפייה (10 גר')
1 כוס סוכר (200 גר')
לתוספות -
200 גר' סירופ מייפל איכותי100 גר' שקדים מולבנים פרוסים
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-175 מעלות, ומסדרים תבנית מאפינס עם מנג'טים.
- בקערת המיקסר (אפשר גם בלי מיקסר) שמים יחד את כל החומרים מלבד הסירופ מייפל והשקדים הפרוסים, ומערבבים עד שהכל מתאחד ומתקבלת מסה חלקה. מעבירים את המסה לכלי מזיגה או לשק זילוף.
- ממלאים את שקעי המאפינס כמעט עד הסוף (משאירים רבע פנוי מכיוון שהעוגות שלנו יתפחו ואנחנו לא רוצים שהם ינזלו).
- לאחר שחילקנו את המסה לכל השקעים מכסים את המסה בשקדים פרוסים (ממש חופן על עוגה, זה אמור להספיק בול). אחר כך חשוב למעוך מעט את השקדים לתוך המסה בכדי שידבק למסה עצמה.
- מכניסים את העוגות שלנו לתנור ל-20 דקות של אפייה. לאחר 20 דקות מוציאים את המאפינס ושופכים על כל אחד בנפרד בערך כף-כף וחצי של סירופ מייפל, מבלי להתקמצן. זה כל הטעם של העוגה.
- מכניסים מיד את המאפינס בחזרה לאפייה באותה טמפרטורה לעוד 3-2 דקות בכדי שהמייפל ייספג במאפינס.
- לאחר האפייה מניחים למאפינס להצטנן לחלוטין.
סאני דרעי היא השף-קונדיטור של מסעדת "טוטו" בתל אביב